Kotimaa

Valveutunut asiakas huomasi hämmentävän ilmoituksen – yrittäjä: "Ilmoituksessa sanotaan, että me olisimme siellä myymässä, vaikka emme ole"

Aiemmin Niitty-Seppälän tilan nimissä on myyty ulkomaisia marjoja.
Maija Partanen
Niitty-Seppälän marjatila julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa he kertoivat tilansa nimissä myydyistä marjoista.

Pälkäneläistä Niitty-Seppälän tilaa kohtasi keskiviikkona ikävä yllätys. Heidän nimissään oli myyty marjoja Tampereella.

Niitty-Seppällän tilan yrittäjä Mirva Kittilä kertoo, että he saivat asiasta tiedon eilen keskiviikkona illalla asiakkaan kautta.

Asiakas oli ensin huomannut Tampereella Hatanpään Salella, että Niitty-Seppälän laatikoissa myytiin mustikkaa.

"Kyseessä on pitkäaikainen asiakkaamme, ja hän tiesi, että emme kasvata emmekä myy mustikkaa."

Samana iltana asiakas oli omien sanojensa mukaan löytänyt tamperelaisen senioritalon rappukäytävästä ilmoituksen, jossa marjoja mainostettiin Niitty-Seppälän nimissä.

Sanatarkkaan ilmoitus kuuluu: "Niitty-Seppälän tila Pälkäneeltä myy mansikoita ja herneitä ym. Sale Hatanpään edessä arkisin klo 10–18 ja viikonloppuisin klo 10–15. Ostokset maksetaan käteisellä."

Asiakas otti ilmoituksesta kuvan ja lähetti otoksen Niitty-Seppälän yrittäjille.

"Ongelmahan tässä on ilmoituksen sanamuoto. Ilmoituksessa sanotaan, että me olisimme siellä myymässä, vaikka emme ole", Kittilä huomauttaa.

Hän huomauttaa, että Niitty-Seppälän marjoilla on lukuisia rehellisesti toimivia jälleenmyyjiä, ja tilalla on myös oma myyntipiste Pälkäneellä. Ilmoituksessa mainittu myyntipiste ei kuitenkaan ole heidän.

Koska kyseessä on kiireisin marja-aika, Kittilä ei ole ehtinyt itse käydä Tampereella katsomassa, myydäänkö marjoja vielä heidän nimissään.

Toistaiseksi Kittilä on tehnyt marjamyynnistä vain Facebook-päivityksen.

"Ajattelimme nykyaikaisesti käyttää somea hyväksi. Jos touhu jatkuu, täytyy käydä itse tai lähettää joku käymään paikan päällä."

Kittilä kertoo, että hieman vastaavia tilanteita on käynyt ennenkin.

Aiemmin Niitty-Seppälän laatikoissa on esimerkiksi myyty ulkomaisia marjoja.

"Mutta tällaista mainontaa, jossa on mustaa valkoisella marjojen myymisestä nimissämme, ei ole ennen tullut vastaan", Kittilä kertoo.

Hän jatkaa, että lähtökohtaisesti Niitty-Seppälän tuotteiden jälleenmyyjät toimivat rehellisesti.

"Nämä sattumukset ovat onneksi yksittäisiä."

Lue lisää