Kotimaa

"Kerran on auton takaikkunasta juossut vasa sisään" – Lue, mitä MT:n lukijat kertovat kohtaamisistaan hirvien kanssa

Alkuviikosta lenkkeilijä joutui hirven yllättämäksi kotimatkalla. Aiheesta kertova uutinen keräsi kymmeniä kommentteja Facebookissa.
Rami Marjamäki
Kuvan hirvi ei liity tapaukseen.

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi tiistaina, miten hirvi oli hyökännyt lenkkeilijän kimppuun Kemissä.

Moni Maaseudun Tulevaisuuden lukija oli kertonut Facebookissa omista kohtaamisistaan hirvien kanssa. Lue alta esimerkkejä kommenteista, joita lukijat olivat kirjoittaneet Facebookiin:

Onni ollu matkassa. Hyvin ois voinu pistää filmin poikki. Itse olen juossut metsässä hirviemoa karkuun. Ehdin auton taakse piiloon. Äkäsiä on vasojen kanssa.

Marjo Putkonen

Onhan sitä jouduttu kerran uukkari tekemään metsässä kun vastassa oli hirvilehmä vasansa kanssa. Ei ole leikkimistä siinä tilanteessa.

Kristiina Parkkila

Hirvi hermostunut kun ihminen huitonut hyönteisiä ja luullut tämän hyökkäävän vasan kimppuun. Olen itse kohdannut kaupungissa pururadalla hirven. Se tuli kohti ja puhisi minulle, mutta lähti kuitenkin sitten metsään. Minullakin oli ajatus ensin juosta tms. Mutta muistin vanhan opin, että älä tee mitään ja pysy rauhallisesti paikallaan. Näin tein ja teen jatkossakin. Muutkin eläimet luulevat hermostuneen ja huitovan ihmisen hyökkäävän. Metsän eläimet ovat kunnioitettavia ja kuuluvat meidän luontoon. Toivottavasti ei tätä jutun hirveä ammuta lopulta.

Susanna Korte

Kerran jouduin kiipeämään kuuseen, kun hirviemo hyökkäsi kohti. Monta minuuttia se temusi siinä puun juurella. Sen jälkeen olen ollut 40 v metsäammattilaisena. Kerran myös polkupyörällä vältin kolarin parilla metrillä

Aapo Palonen

Kahdesti tippunut hirven takia hevosen selästä. Eka kerralla olin maastossa (aika ennen kännyköitä), ja hirviemo puolusti vasaa. Lähti perään, ja tipuin alas, lyöden pään kiveen. Kypärä pelasti hengen. Tajuttomana raahattiin tallille (mukana oli onneksi kaveri ilman hevosta), ja siellä virkosin. Ei aivotärähdystä kummempaa, ja kasvotkin parani kesän aikana.

Toisella kertaa ei onneksi sattunut kuinkaan itselle, ja hevonenkin säilyi nippa nappa hengissä. Säikähti pusikon takaa tullutta hirveä, ja juoksi suoraan valtatielle. Oli lähellä, ettei rekan alle jäänyt. Juoksi sitten itse takaisin tallille.

Laura Leinonen

Kerran on auton takaikkunasta juossut vasa sisään, kaikki jopa vasa selvittiin säikähdyksellä. Autossa oli tapahtumahetkellä 5 henkeä, mutta sattui niin hyvä tuuri, että ikkunan kohdalla oli lapsi turvakaukalossa joten pää ei osunut keneenkään ja hyvä kaukalo suojasi lapsen suurimmalta osin lasinsiruiltakin.

Henri Tokola

Itse olen mukulana melkein ajanut polkupyörällä hirvikolarin. Oli syksyisenä aamuna hirveä hernerokkasumu ja hirvi seisoi keskellä tietä. Pakko oli kääntyä takas kotiin ja pyytää isä tuomaan mut autolla linkkaripysäkille, että pääsin kouluun. Isoveli on kerran sienimetsällä ollessaan huomaamattaan joutunut emon ja vasan väliin. Emo oli tullut tietysti päälle ja veli oli kököttänyt hyvän tovin ison kiven päällä ja emohirvi oli kiertänyt kiveä niin että sammalikkoon oli tullut kunnon polku kiven ympärille. Aikansa kiveä kierrettyään oli sitten lähtenyt ja veli pääsi pois metsästä ehjänä.

Elisa Halesmäki

Lue lisää: Hirvi hyökkäsi lenkkeilijän kimppuun Kemissä – "Itkuhan siinä kotiportaalla tuli", sanoo hyökkäyksen jälkeen vielä 700 metriä kotiinsa kävellyt nainen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marraskuussa sattuu eniten riista­onnettomuuksia – peurakolareita eniten Raaseporissa

Hirvellä onnekas onnettomuus – avantoon pudonneelle eläimelle sahattiin väylä rantaan

Isot eläimet liikkeellä