Kotimaa

Helsingin Hietalahdessa ammuskeltu – kahdella loukkaantuneella ei hengenvaaraa

Ampumista tutkitaan kahtena murhan yrityksenä. Poliisin mukaan ulkopuoliset eivät olleet vaarassa.
Poliiseja ampumapaikalla Helsingin Hietalahdenkadulla. Silminnäkijä kertoo STT:lle nähneensä, että ensihoito auttaa kadulla makaavaa ihmistä ja toinen ihminen pitelee kylkeään. Lehtikuva / Roni Rekomaa

Poliisi tutkii Helsingin Hietalahden ampumista kahtena murhan yrityksenä. Ampumisen yhteydessä loukkaantui tänään iltapäivällä kaksi ihmistä.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että tämänhetkisten tietojen mukaan loukkaantuneilla ei ole hengenvaaraa ja heidät on toimitettu jatkohoitoon.

Ulkopuoliset eivät ole vaarassa ja Helsingin keskustassa on rauhallista, poliisi kertoo Twitterissä.

Yksi ihminen on otettu kiinni ampumisen takia ja hänen osuuttaan tekoon selvitetään, poliisi kertoo.

Ampuminen tapahtui Hietalahdenkadulla Helsingin kantakaupungissa noin kello 16.

Poliisi ei ole tarkentanut, ovatko uhrit saaneet vammoja nimenomaan ampumisesta. STT ei ole tavoittanut poliisia puhelimitse kommentoimaan tapausta.

Tapahtumapaikan läheisessä liikkeessä työskentelevä mies kertoo STT:lle nähneensä miehen, jolla oli pistoolin näköinen ase kädessä ja rakennusmiehen vaatteet. Mies lähti silminnäkijän mukaan Kamppiin päin.

Silminnäkijä sekä toinen, Hietalahdenladulla asunnossa ollut mies kertovat STT:lle kuulleensa kolme laukausta

Tapahtumapaikalla olevasta autosta on mennyt lasit rikki toiselta puolelta kokonaan. Silminnäkijöiden mukaan pistoolimies ei itse vaikuttanut loukkaantuneelta.

Kolmas silminnäkijä kertoi STT:lle pian tapahtuneen jälkeen nähneensä, että ensihoito auttoi kadulla makaavaa ihmistä ja toinen ihminen piteli kylkeään. Poliisi oli myös paikalla. Raitiovaunulla matkustanut silminnäkijä kertoi ratikan seisoneen Ruoholahden villojen kohdalla paikallaan arviolta kymmenen minuuttia ja pysäkille tuli ihmisiä, jotka kertoivat kuulleensa laukauksia. Silminnäkijä ei itse nähnyt ampumista.

Ruoholahden metroaseman läheisyydessä oli myös raskaasti aseistautuneita poliiseja, kertoi paikalla ollut STT:n toimittaja puoli viiden aikaan iltapäivällä. Paikalla oli kolme poliisin maijaa, josta ainakin yhdestä nousi raskain asein varustautuneita poliiseja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Al-Holin kotiuttamissuunnitelmat: Poliisiylijohtajan kommentit hämmensivät, ministerit vaitonaisia

MT vertaili pääkaupunkiseudun ateriapalveluiden tarjoaman lihan kotimaisuusastetta – Espoo nousi jumbosijalta ykköseksi

Kiireellisessä tehtävässä poliisi on paikalla Helsingissä viidessä minuutissa, Savukoskella 71 minuutissa