Kotimaa

Lisätietoja Helsingin ammuskelusta: Kohteita olikin kolme, tekijä käytti asetta tottuneen oloisesti

Poliisi tutkii tapahtumia nyt kolmena murhan yrityksenä. Kolmas henkilö selvisi ilman vammoja.
Poliiseja ampumapaikalla Helsingin Hietalahdenkadulla tiistaina. Lehtikuva / Roni Rekomaa

Poliisi tutkii Helsingin Hietalahden ampumista kolmena murhan yrityksenä aiemmin kerrotun kahden sijaan. Poliisin mukaan kaksi ihmistä loukkaantui ampumisessa, mutta kolmas henkilö ei.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että poliisioperaatio Hietalahdenkadulla on päättynyt.

Poliisin mukaan yksi ihminen on otettu kiinni ampumisen takia. Epäillyn ampujan motiivia ja tapahtumien kulkua selvitetään.

Ampumisen yhteydessä loukkaantuneilla ihmisillä ei ole poliisin mukaan hengenvaaraa. Heidät on toimitettu jatkohoitoon.

Ampuminen tapahtui Hietalahdenkadulla Helsingin kantakaupungissa noin klo 16.

Tapahtumapaikan läheisessä liikkeessä työskentelevä Jyrki Nikkinen kertoi STT:lle, ettei nähnyt ampumista, mutta kuuli "suurin piirtein" kolme laukausta. Hän näki keltaisiin rakennustyöntekijän vaatteisiin pukeutuneen ampujan kävelevän tapahtumapaikalta Kamppiin päin.

"Näin kaverin, kun lähti kävelemään Alepalle päin. Ulkomaalaistaustainen, aika iso (ihminen), pistooli kädessä. Näytti siltä, että oli ennenkin käyttänyt (asetta), silminnäkijä arvioi."

Ampujalla ei Nikkisen mukaan ollut vammoja.

"Toinen uhri oli takapenkillä. Kuskin paikalla ollut uhri lähti juoksemaan ja pääsi satakunta metriä Lapinrinnettä kohti, ja oli siellä huutanut apua."

Tilanne kesti Nikkisen mukaan noin 10–15 minuuttia.

Hietalahdenkadulla asunnossa ollut mies kertoi hänkin STT:lle kuulleensa kolme laukausta.

Tapahtumapaikalla olevasta autosta on mennyt lasit rikki toiselta puolelta kokonaan.

Kolmas silminnäkijä kertoi STT:lle pian tapahtuneen jälkeen nähneensä, että ensihoito auttoi kadulla makaavaa ihmistä ja toinen ihminen piteli kylkeään. Poliisi oli myös paikalla.

Raitiovaunulla matkustanut silminnäkijä kertoi ratikan seisoneen Ruoholahden villojen kohdalla paikallaan arviolta kymmenen minuuttia ja pysäkille tuli ihmisiä, jotka kertoivat kuulleensa laukauksia.

Tämä silminnäkijä ei itse nähnyt ampumista.

Ruoholahden metroaseman läheisyydessä oli myös raskaasti aseistautuneita poliiseja, kertoi paikalla ollut STT:n toimittaja puoli viiden aikaan iltapäivällä. Paikalla oli kolme poliisin maijaa, josta ainakin yhdestä nousi raskain asein varustautuneita poliiseja.

Lue lisää

Nuotiossa ollut patruuna aiheutti metsästysseurueelle vaaratilanteen – joku oli pinonnut puut sytytystä vaille valmiiksi

Peruna on huippukokillekin innostava raaka-aine – Näillä vinkeillä valmistat täydelliset potut myös kotona

Vihreiden aloite läpi: 100 000 puuta istutetaan Helsinkiin – mutta kuinka paljon pääkaupungissa kaatuu metsää?

Väkivallalla ja sen videoinnilla voidaan tavoitella julkisuutta – vanhemmat eivät pysty kontrolloimaan kaikkea, mutta ajan ilmiöistä on syytä olla perillä