Kotimaa

Attendo: Kangasalan hoivakotiin palkattu lisää hoitajia – Avin määräämän uhkasakon osoittamat puutteet korjattu

Kangasalan hoivakodin henkilöstövaje ja lääkehoidon puutteet on korjattu
Attendo sanoo korjanneensa Kangasalan hoivakotinsa henkilöstövajeen ja lääkehoidon puutteet. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Attendo sanoo korjanneensa Pirkanmaan Kangasalla toimivan hoivakotinsa Herttuattaren henkilöstövajeen ja lääkehoidon puutteet. Aluehallintovirasto (avi) antoi hoivakodille heinäkuun lopulla 200  000 euron uhkasakon havaittujen epäkohtien korjaamiseksi.

Attendo antaa aville määräajassa tämän pyytämän vastineen hoivakodin toiminnan uudistamisesta, kertoi Attendon viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvi STT:lle perjantaina. Hänen mukaansa Kangasalan hoivakotiin on palkattu lisää lähihoitajia ja sairaanhoitajia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto harkitsi heinäkuussa myös Herttuatar-hoivakodin toiminnan keskeyttämistä. Epäkohdat ilmenivät, kun avi teki hoivakotiin ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin 23. heinäkuuta. Selvisi muun muassa, että huumausaineiksi luettavia lääkkeitä on kadonnut.

Muissakin Attendon hoivakodeissa on ollut puutteita. Myös toisen suuren hoivayhtiön Esperi Caren toiminnassa on ilmennyt puutteita. Valviralle tuli tämän vuoden keväänä vanhustenhoivan epäkohdista kolminkertainen määrä ilmoituksia tavanomaiseen verrattuna.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kangasalla toimivalle Attendon hoivakodille 200 000 euron uhkasakko

Valvirassa vireillä edellisvuosia enemmän kuolemantapauksia hoivapalveluissa koskevia asioita – Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia kohun jälkeen

Aluehallintovirasto: Attendo on korjannut puutteet Rantalan hoivakodissa