Kotimaa

Lokaali kutsuu kylätoimijat ja paikalliskehittäjät Kauhavalle – työpajojen aiheina esimerkiksi liikenne, koulutus ja digitaalisuus

Valtakunnallinen kylätoimijoiden ja paikalliskehittäjien tapahtuma Lokaali 2019 järjestetään Kauhavalla 23.–25.8.
Eteläpohjalaiset Kylät ry:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso, Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne ja Eteläpohjalaiset Kylät ry:n sihteeri Päivi Kultalahti toivottavat kylätoimijat tervetulleiksi Kauhavalle.

Perjantai 23.8. on työpajapäivä, jolloin suunnitellaan tulevaisuutta älykkääseen kylätoimintaan keskittyen. Aiheina ovat muun muassa maaseudun liikenneratkaisut, digitaalisuus, älykkäät kouluratkaisut ja nuorten tulevaisuus maaseudulla.

Ilta on tapahtumia täynnä. Tarjolla on esimerkiksi valtakunnallisen kylähullun Alpiini Piiparisen esitys Kylähullun pähkäilyjä. Maaseudun sivistysliitto opastaa biohiiletykseen. Illan aikana julkistetaan myös Juha Kuisman kirja Suomalainen lato.

Lauantain retkillä tutustutaan Etelä-Pohjanmaahan. Valittavana on seitsemän retkeä ympäri maakunnan.

Iltagaalassa palkitaan valtakunnallinen Vuoden kylä, maaseutukasvo, maaseututoimija ja kylätoiminnan tiennäyttäjät. Juhlapuheen pitää professori Hannu Katajamäki. Illan päätteeksi tanssitaan sotilaskodissa.

Kylä- ja infotori on avoinna koko tapahtuman ajan.

Lokaalin järjestävät Eteläpohjalaiset Kylät ry ja Suomen Kylät ry yhteistyössä neljän eteläpohjalaisen leader-ryhmän kanssa. Ryhmät ovat Liiveri, Suupohja, Kuudestaan ja Aisapari.

Tapahtumapaikkana on LSK Business Park eli entisen lentosotakoulun alue.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Salon kylät pitävät kiinni kaupungin maksamasta kyläasiamiehestä

Keski-Suomessa retkeillään lauantaina kylätalojen välillä kävellen, juosten, pyöräillen ja autoillen

Kalkkisten kylä elää vireänä – yhtenä taustavoimana entinen mäkihyppyvalmentaja