Kotimaa

Katso videot: Miten käy supiloukulle karhun käsittelyssä? Entä miten saadaan uitettua tuhat nippua tukkia Konnuksen kanavan läpi?

MT:n heinäkuun katsotuimmissa uutisvideoissa päästään lisäksi dronen kyytiin Kalajoen viljapelloille ja koirien mukana rannalle.

Maaseudun Tulevaisuuden heinäkuun suosituimmissa videoissa nähdään monta karvaista vipeltäjää: karhuja, corgieita ja kuorsaava pystykorva. Lisäksi videoissa nähdään tukkien uittoa Saimaalla ja helteessä kuivaneita Kalajoen viljapeltoja.

Suosittuja ovat tietysti myös joka viikkoiset raviohjelmat, jotka löytyvät täältä.

Antti Kylmäniemi joutui hieraisemaan silmiään yksi ilta, kun riistakamera lähetti kuvaa erikoisemmasta kaverista.

Supiloukkua oli tullut kokemaan itse metsän herra. Loukku ei aivan vahingoitta tästä vierailusta selvinnyt.

UPM:n uitot Saimaalla, Kallavedellä ja Pielisellä hoitaa Uitto­pojat Oy, jonka käytössä on kaksi hinaajaa Olli ja Tarmo sekä viisi apualusta.

Noin 1 000 nipun vienti 80 nipun pätkissä Konnuksen kanavan läpi kestää noin 18 tuntia. Uittokausi alkoi tänä vuonna heti vapun jälkeen toinen päivä touko­kuuta, kun jäät olivat lähteneet. Lue lisää aiheesta

Kalajoella ohraa, vehnää ja ruista sekä elintarvikkeeksi että rehuksi viljelevän Jari Ijäksen pelloilla kärsitään kuivuudesta. Juhannuksen jälkeen on Ijäksen mukaan tullut 13 mm vettä.

Kuivuuden takia pellon maalajien erot näkyvät selvästi: multamaalla ohra on vihreänä, mutta maalajin vaihtuessa hienoon hiekkaan tai karkeaan hietaan, ohra on kuivunut vaaleaksi.

"Myös tähkät ovat jääneet normaalia pienemmäksi, mikä voi johtua kuivuuden lisäksi tänä kesänä esiintyneestä hallasta", Ijäs arvelee. Lue lisää aiheesta

MT:n kuvaaja Kari Salonen vieraili 6.7. Porissa Yyterin koirarannalla. Videolta voit aistia koirarannan tunnelmaa.

Matti Yrjänä lähti puolisoineen pienelle karhunkierrokselle. Mukaan lähti myös pikkupentu Ikikallion Hyve. Oma kasvatti jaksoi oman aikansa kulkea äitinsä perässä, mutta sitten totaalinen uupumus yllätti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tuskalliseen kuolemaan johtava tauti tappaa maailmalla lähes 60 000 ihmistä vuosittain – eläinlääkärin mukaan Suomessa sattuva ihmisen rabieskuolema on vain ajan kysymys

Susien ampuminen ei ole oikea ratkaisu

Kuollut koira löytyi pellolta kaksi päivää katoamisensa jälkeen Loimaalla – todennäköisesti suurpeto raateli hengiltä