Kotimaa

Keskustan kansanedustaja tuohtui Uudenmaan maakuntajohtajan puheista: "Viisaus ei todellakaan asu muutamalla etelän paikkakunnalla!"

Kansanedustaja korostaa, että hajautettu yliopistolaitos on ollut Suomelle etu, eikä missään nimessä rasite.
Jarkko Sirkiä
"Viedään tuhkatkin pesästä- meininki tuntuu levinneen Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelta jo alueen maakuntajohtajaankin", Huttunen jyrähtää.

Keskustan kansanedustaja Hanna Huttunen on tuohtunut Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolaisen puheista. Savolainen vaati aiemmin Ylen haastattelussa EU:n aluekehitysrahastorahojen suuntaamista Itä- ja Pohjois-Suomea varakkaimmille alueille Etelä- ja Länsi-Suomeen.

"Viedään tuhkatkin pesästä- meininki tuntuu levinneen Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelta jo alueen maakuntajohtajaankin. Savolaisen mielestä muun muassa tutkimustoimintaa kannattaisi keskittää etelän huippuyliopistoihin. Viisaus ei todellakaan asu muutamalla etelän paikkakunnalla!", Huttunen jyrähtää tiedotteessa.

Kansanedustaja korostaa, että hajautettu yliopistolaitos on ollut Suomelle etu, eikä missään nimessä rasite. Hän huomauttaa, että Itä-Suomen yliopistossa tehdään esimerkiksi loistavaa metsä- ja lääketieteellistä tutkimusta, eikä siinä ole kyse yliopiston sijainnista.

"Sitä paitsi jo nyt yritys- ja tutkimusrahoitus on painottunut nimenomaan Etelä- ja Länsi-Suomeen", Huttunen muistuttaa.

Maakuntajohtaja Savolainen totesi Ylen haastattelussa myös, että työllisyyttä pitäisi tukea aluekehitysrahastorahojen kautta nimenomaan niillä alueilla, joissa työllisyys on jo korkea. Tästä ajatuksesta Huttunen on täsmälleen eri mieltä.

"Ne alueet, jotka jo menestyvät, eivät tarvitse tukea vaan ne alueet, joilla menee huonommin. Tämä on myös EU-sääntöjen mukaista", Huttunen alleviivaa.

Keskustan kansanedustajan mukaan Uudenmaan maakuntajohtajan ehdotukset sotivat sekä tasapuolista aluekehitystä, oikeudenmukaisuutta että EU:n kriteerejä vastaan.

Lue lisää:

Uudenmaan maakuntajohtaja vaatii Ylellä aluekehitysrahojen jakoperusteiden muuttamista: Rahaa idän ja pohjoisen sijaan etelään sekä länteen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Punamultapuolueet kärsivät mielikuvapolitiikasta

Katri Kulmuni ottaa valtiovarainministerin salkun, Jari Leppä jatkaa maa- ja metsätalousministerinä

Surkea gallup-tulos veti keskustan konkaripoliitikot synkiksi: — "Mahdollisimman vähän selityksiä ja enemmän tekoja"