Kotimaa

IL: Posti on saattanut hukata kirjeitä maantielle

Kuopiosta lähteneen Postin ajoneuvoyhdistelmän kyydissä olleet kirjeet tippuivat maantielle. Posti ja poliisi keräsivät niitä talteen, mutta joitain voi olla kadonnut.
Tero Pajukallio
Postikuljetuksen farssin takia osa kirjeistä saattaa olla hävinnyt. Kuvituskuva.

Merkittävä määrä kirje- ja printtipostia on levinnyt maantielle Postin kuljetuksen kyydistä keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kuopion ja Suonenjoen välillä, kertoo Iltalehti. Asian vahvistaa Iltalehdelle Markku Rajamäki Postin riskienhallinnasta.

"Näin on valitettavasti päässyt käymään", Rajamäki kommentoi Iltalehdelle.

Iltalehden tiedossa ei ole, kuinka paljon kirjeitä on tippunut, mutta Rajamäen mukaan määrä on ”merkittävä”.

"Tämä kuljetus on ollut matkalla Jyväskylään ja kyseessä on ollut niin sanotusti runkovuoro. Meidän keskusten välisessä liikenteessä tällä välillä lastissa on yleensä enemmän tavaraa, kuin mitään yksittäisiä, muutamia kymmeniä tai satoja kirjeitä."

Iltalehti kertoo verkkosivuillaan, että kuljetus on lähtenyt Kuopiosta. Kirjeet olivat rullakoissa ajoneuvoyhdistelmän kyydissä.

Rajamäki kertoo lehdelle, että rullakot pääsivät liikkumaan lastitilassa. Rullakot ovat osuneet takaoviin, joiden lukituksessa on ilmeisesti ollut vikaa, ja ovet ovat pettäneet.

Seurauksena kokonaisia rullakoita lasteineen on tippunut kyydistä.

Rajamäki kertoo Iltalehdelle, että tilannetta vaikeutti se, että ajoneuvon kuljettaja ei heti huomannut tilannetta.

"Häntä lähdettiin sitten ajamaan takaa, kun tuli tieto, että kirjeitä oli löytynyt. Minulla ei ole tiedossa tarkkaa paikkaa, mihin ehdittiin edetä, ennen kuin kuljetus saatiin pysäytettyä."

Rajamäki kertoo, että kirjeitä alettiin keräämään jo samana yönä, Iltalehti kirjoittaa.

"Olimme poliisiin yhteydessä ja virkavalta avusti meitä. Lisäksi eilen vielä päivänvalolla olemme käyneet uudelleen läpi sitä reittiä ja poimineet kirjeitä talteen."

Reitti on käyty läpi päivänvalolla kahteen kertaan.

Kaikki vahingoittuneet, likaantuneet tai rikkoutuneet kirjeet on Rajamäen mukaan toimitettu asiakkaille saatekirjeen kanssa, Iltalehdessä kerrotaan. Myös ehjät kirjeet on luonnollisesti toimitettu asiakkaille.

"Ei voida valitettavasti poissulkea sitä, etteikö niitä olisi myös saattanut jäädä sinne maastoon. Kirjepostia ei rekisteröidä yksittäisen kappaleen tarkkuudella, joten sellaista tietoa ei ole missään, paljonko yksittäisiä kirjeitä missäkin lähetyksessä on. Oletamme, ettei niitä ole jäänyt sinne kovin paljoa", Rajamäki kertoo Iltalehdelle.

"Hirveän pahoillamme tietysti olemme tästä. Se on aina laatuvirhe, kun tällaista pääsee tapahtumaan. Pyrimme kehittämään prosesseja sellaisiksi, ettei tällaista pääse tapahtumaan", hän jatkaa.

Iltalehden juttu

Lue lisää