Partiolaisten metsätempaus upposi taas yrityksiin: Tuhannet lähtevät Johtajatulille Hämeenlinnan Evon metsään - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Partiolaisten metsätempaus upposi taas yrityksiin: Tuhannet lähtevät Johtajatulille Hämeenlinnan Evon metsään

Metsä näyttää kiinnostavan koulutusympäristönä, elämysohjelmassa muun muassa yösuunnistusta.
Otto Virtanen / Suomen Partiolaiset
Johtajatulet oli menestys myös vuonna 2017.

Metsä ja johtaminen näyttää olevan vetävä yhdistelmä, sillä partiolaisten metsässä järjestämä johtamisseminaari sai suoranaisen osallistujavyöryn. Johtajatulet-niminen viikonloppuseminaari elokuun lopulla Hämeenlinnan Evolla myytiin loppuun eli mukaan on tulossa 3 000 osallistujaa.

Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman lippu maksoi reippaat sata euroa, ja metsässä majoitutaan omissa teltoissa.

Suomen Partiolaisten mukaan tapahtuma yhdistää metsäretken ja johtamisseminaarin, jossa johtamista punnitaan parinsadan työpajan ja tunnettujen puhujien voimin. Mukana ovat muun muassa Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, Idiootit ympärilläni -kirjan kirjoittaja Thomas Erikson, Googlen maajohtaja Kati Riikonen, valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala, MustReadin ekonomisti Heikki Pursiainen, taiteilija Paola Suhonen, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki.

Työpajat pidetään metsässä, joten lupauksena on nolla powerpoint-kalvoa. Iltaohjelmassa on yösuunnistusta, pakohuonepeliä, melontaa ja paljuttelua.

”Tällainen yhdistelmä on Suomessa melko poikkeuksellinen. Tapahtuma järjestetään lähes kokonaan vapaaehtoispohjalta pääpuhujia ja yritysmaailmasta sekä järjestökentältä tulevia työpajan pitäjiä myöten”, kertoo tapahtuman johtaja Pekka Hankela.

”Tapahtuman rakentuminen itsessään kertoo siitä, että partiossa kasvatetaan mahdottoman hyviä johtajia. Niillä opeilla pärjää pitkälle myös työelämässä”, valottaa tapahtuman toinen johtaja Paula Viikari.

Osallistujista noin 600:lla ei ole partiotaustaa.

Myös yritykset ovat innokkaasti mukana, esimerkiksi Vaisala lähettää Evolle kolmisenkymmentä työntekijää.

Lue lisää

Harrastus vie luontoon tuhansia lapsia ja nuoria

Bakteereita tuhoava tarttumasuoja syntyi koronakriisin keskellä – pian se liikkuu Virroilta ympäri maailmaa

Puun sorvaaminen ja pintakäsittely ovat tuoneet leivän monelle suomalaiselle – 1970-luku oli erityisesti sorvattujen puutuotteiden vuosikymmen

Jyväskylän tulipalon runtelemassa seniorikorttelissa asuu kaikkiaan 200 ihmistä – Kaikki asukkaat saatiin evakuoitua ja majoitettua muualle