Kotimaa

Villiintynyt nautalauma on edelleen karkuteillä Laukaassa – "Ensisijainen tavoite on ottaa eläimet kiinni ja toissijainen lopettaa ne"

Kyseistä tilaa on ympäristötoimenjohtajan mukaan ohjattu eläinsuojelulain noudattamiseen jo tammikuusta lähtien.
Pekka Fali
Kuvan naudat eivät liity tapaukseen.

Laukaan Vehniän kylällä liikkunut villiintynyt nautalauma on edelleen karkuteillä, Laukaan ympäristötoimenjohtaja Jukka Lappalainen kertoo.

"Olemme tavoittaneet tilanpitäjän, mutta eläimet ovat edelleen vapaalla jalalla", Lappalainen sanoo.

Noin 40-päistä nautalaumaa pidetään erittäin vaarallisena ihmisille, sillä eläimet ovat villiintyneet. Laumaan kuuluu tuhat kiloa painavia sonneja.

Ympäristötoimenjohtajan mukaan poliisin kanssa käydään huomenna aamulla läpi virka-apuasioita.

"Ensisijainen tavoite on nyt ottaa eläimet kiinni ja toissijainen tavoite lopettaa ne", Lappalainen sanoo.

Kyseistä tilaa on ympäristötoimenjohtajan mukaan ohjattu eläinsuojelulain noudattamiseen jo tammikuusta lähtien.

"Siellä ilmeni akuuttien eläinten ongelma, joka hoidettiin jo keväällä. Oma tapauksensa on ollut tämä omille teilleen lähtenyt nautaporukka. Ne ovat vieraantuneita ihmisistä ja muuttaneet asumaan metsään, mutta eivät kärsi siellä", Lappalainen taustoittaa.

"Mutta nyt kun naudat ovat alkaneet liikkua asutuille alueille ja tiellä, on tilanne muodostunut ongelmaksi. Eläimet sinänsä ovat terveitä ja hyväkuntoisia", Lappalainen sanoo.

Karkuteille lähteneet naudat ovat alun perin asuneet pihatossa, mutta sen ympäristössä ei ole ollut kunnon aitoja. Eläimet ovat lähteneet omille teilleen metsiin jo kuukausia sitten, ympäristötoimenjohtaja kertoo.

Asiasta uutisoi aiemmin tänään Keskisuomalainen.

Lue lisää

Koronarajoitusten purku palauttaa valvojat kentälle – Ruokavirasto ohjeistaa valvojia koronaturvallisiin tarkastuksiin

Video: Koronapyörä otetaan käyttöön, kun tuntuu hankalalta – laukaalainen perheenisä keksi riemastuttavan ratkaisun lapsien protesteihin

Omakotitalon ja tontin hinta on Laukaan Lievestuoreella verrattain halpa – 30 kilometrin päästä Jyväskylän keskustasta 170 000 eurolla saa kerrostalokaksion

Eläinsuojeluvalvontaa tekevät virkaeläinlääkärit kokevat turvattomuutta – pakeneminen ja poliisin apu joskus ainoita keinoja selvitä uhkaavista tilanteista