Kotimaa

Palvelunestohyökkäyksen kohteena olleet verkkopalvelut ovat palautuneet – hyökkäyksen kohteeksi joutuivat muun muassa poliisin ja Verohallinnon verkkosivut

Venäjän presidentin Vladimir Putinin eilisellä Suomen vierailulla ei uskota olevan yhteyttä palvelunestohyökkäykseen.
Poliisin ja verohallinnon verkkosivuilla on taas torstaina ilmennyt häiriöitä. Kuva vuodelta 2015, jolloin poliisin verkkosivut olivat poissa käytöstä palvelunestohyökkäyksen vuoksi. LEHTIKUVA / HANDOUT / POLIISI.FI

Julkiset verkkopalvelut ovat palautuneet palvelunestohyökkäyksestä, valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tiedotti puoli kahdentoista jälkeen. Hyökkäys kohdistui viiteen eri julkiseen verkkopalveluun.

Palvelunestohyökkäys kohdistui poliisin, hätäkeskuksen, Verohallinnon, Suomi.fi-tunnistautumiseen sekä Rajahallinnon verkkopalveluihin, kertoo Valtori tiedotteessaan. Hyökkäys vaikeutti tai esti palveluiden käytön.

Valtorin mukaan tilannetta seurataan edelleen tehostetusti.

Häiriöt alkoivat kymmenen jälkeen torstaiaamuna, Valtorin tuotantojohtaja Tero Latvakangas kertoo STT:lle. Latvakankaan mukaan hyökkäystä yritettiin rajoittaa niin, että enempää sivuja ei kaatuisi.

Palvelunestohyökkäyksen syytä selvitetään. Valtorin tiedotteen mukaan tilannetta selvitetään yhdessä palvelutoimittajiensa kanssa.

Poliisin verkkosivuilla oli häiriöitä myös eilen illalla. Poliisi tviittasi aiemmin tänään, että ongelmat olivat jo ohi.

Verohallinnolla ongelmat alkoivat niin ikään eilen illalla, mutta puolenyön jälkeen Verohallinto tviittasi palvelujen toimivan jälleen.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Juha Tretjakovin mukaan palvelunestohyökkäyksen syystä ei vielä ole tarkkaa tietoa.

Tretjakovin mukaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin eilisellä Suomen vierailulla ei uskota olevan yhteyttä palvelunestohyökkäykseen.

"Se on luultavasti sattumaa. Tuskin liittyy mihinkään tällaiseen", Tretjakov sanoo.

Lue lisää: Palvelunestohyökkäys on kaatanut esimerkiksi poliisin ja Verohallinnon verkkosivut

Lue lisää