Kotimaa

Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa Pöytyällä – poliisi epäilee tuhopolttoa

Samaa rakennusta yritettiin sytyttää poliisin mukaan jo viime viikon lauantain ja sunnuntain välisenä aikana.
Varsinais-Suomen Pelastuslaitos
Hälytys palosta tuli hieman kello kahden jälkeen aamuyöllä. Palokunnan saapuessa paikalle noin 150-neliöinen puurakennus oli täydessä tulessa ja katto romahtanut.

Jehovan todistajien valtakunnansali on tuhoutunut tulipalossa Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Poliisista kerrotaan, että puurakennuksen aamuyöllä syttynyt palo on saatu sammutettua.

Pelastuslaitoksen mukaan vain rakennuksen ulkoseinät ovat enää pystyssä. Rakennus on poliisin mukaan mitä ilmeisimmin korjauskelvoton.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut valtakunnansalin palossa.

Poliisi ja pelastuslaitos ovat aloittaneet aamupäivällä teknisen tutkinnan palopaikalla.

Samaa rakennusta yritettiin poliisin mukaan sytyttää ulkopuolelta jo viime viikon lauantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Poliisi tutkii tekoja törkeänä tuhotyön yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä. Rikoskomisario Kristiina Kontion mukaan poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro tarkemmin, millä perusteilla paloja epäillään tahallisesti sytytetyiksi.

Poliisin mukaan tässä vaiheessa tutkintaa tekijästä ei ole vielä havaintoa. Myöskään teon motiivista ei ole vielä selvyyttä.

Valtakunnansali sijaitsee Pyhäjärven eteläpäässä Hinnerjoentiellä. Hälytys palosta tuli hieman kello kahden jälkeen aamuyöllä. Palokunnan saapuessa paikalle noin 150-neliöinen rakennus oli täydessä tulessa ja katto romahtanut.

Paloa oli sammuttamassa kymmenkunta pelastusyksikköä.

Lue lisää