Kotimaa

Pääkaupunkiseudulle lässähti kerralla niin paljon vettä, että kadut, kellarit ja viemärit tulvivat

Sateiden on ennustettu jatkuvan koko päivän.
Rankkasadevaroituksen raja on 20 milliä tunnissa tai 50 milliä vuorokaudessa. LEHTIKUVA / PASI REIN

Pääkaupunkiseudulla on satanut runsaasti vettä. Ilmatieteen laitoksen mukaan vettä on satanut aamuviiden ja kymmenen välillä Espoossa yli 48 milliä ja Helsingissä 56 milliä.

Ilmatieteen laitos on antanut rankkasadevaroituksen Uudellemaalle. Varoitusraja on 20 milliä tunnissa tai 50 milliä vuorokaudessa.

Sateet jatkuvat koko päivän.

Uudellamaalla ja Helsingissä kellarit, kadut, viemäristö ja myös joenuomat tulvivat. Espoossa Tekniikantie on suljettu veden takia loppupäiväksi.

Pelastuslaitoksella on ollut aamulla lukuisia vahingontorjuntatehtäviä.

Helsingin rautatieaseman metron laituritaso on suljettu tulvivan sadeveden vuoksi. Metrot eivät pysähdy laiturilla. Myös laiturille vievät liukuportaat ovat pois käytöstä. Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ei osaa arvioida sulun kestoa.

Myös kaupungin ydinkeskustassa sijaitseva Elielinaukion parkkihalli tulvii, pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan. Pysäköintitaloon on valunut rankkojen sateiden takia "hyvin paljon vettä", tilannekeskuksesta arvioidaan.

Palomestarit epäilevät, että parkkihalliin tulvivan veden syy on kaupungin viemäriverkoston katkennut runkoputki.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Elielinaukiolle ennen kello yhdeksää perjantaina aamulla. Tilannekeskuksesta arvioitiin kello yhdentoista maissa, että veden tulo alkaa vähentyä.

Lue lisää