Kotimaa

Lintilän kommentti brasilialaisesta lihasta noteerattiin myös maailmalla

Lintilä haluaa selvittää brasilialisen lihan tuontikieltoa Euroopan unioniin ja Suomen. Kommenttiin tarttuivat myös ulkomaiset lehdet.
Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) kommenteista kertoivat uutistoimisto AFP, Guardian-lehti ja CNN-uutiskanava. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Suomalaisten poliitikkojen kommentit harvemmin pääsevät kansainvälisiin uutisiin, mutta valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) ylitti uutiskynnyksen.

Lintilän kommentti mahdollisesta brasilialaislihan tuontikiellosta noteerattiin perjantai-iltana suurissa kansainvälisissä medioissa.

Lintilä esitti, että EU ja Suomi selvittäisivät pikaisesti mahdollisuutta kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonti Amazonin metsäpalojen takia.

Lintilän kommentteihin tarttui muun muassa ranskalainen uutistoimisto AFP, joka otsikoi uutisensa "Suomalaisministeri ehdottaa brasilialaista naudanlihaa pannaan Amazonin palojen takia."

Ministerin kommenteista kertoivat myös esimerkiksi brittilehti Guardian ja yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Lintilä johtaa yhdessä Chilen valtiovarainministerin kanssa maailmanlaajuista valtiovarainministerien ilmastokoalitiota. Koalitio pyrkii hyödyntämään valtiovarainministeriöiden panosta ja talouspolitiikan välineitä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

"Nämä toimet uhkaavat käydä hyödyttömiksi, jos toisaalla hiilinieluja systemaattisesti tuhotaan, eikä meillä ole keinoja reagoida ilmastonmuutosta kiihdyttäviin tuhoihin", Lintilä sanoi.

Suomen roolia Amazon-tapauksessa pönkittää myös EU-puheenjohtajuus. Lintilä sanoi olevansa valmis nostamaan brasilialaislihan tuontikiellon keskusteluun syyskuussa, kun EU:n valtiovarainministerit saapuvat Helsinkiin.

Myös pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoi perjantaina olevansa huolissaan siitä, miten Brasilia suhtautuu omiin metsiinsä, ja esitti pikaisia EU-tason toimia. CNN mainitsi myös Rinteen kommentit.

Lue lisää: Lintilä tahtoo selvittää tuontikieltoa brasilialaiselle naudanlihalle: ”Nyt tarvitaan EU:lta vaikuttavia toimia"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mika Lintilä toiminut tiistaina tuhat päivää ministerinä

Hallitus löysi budjettiriihessä yhden yritystuen, joka voidaan poistaa – kuljetusalan SKAL ei pidä sitä edes yritystukena ja on järkyttynyt

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä haluaa lakkauttaa EU:n alueiden komitean: "Tarvitsemme lisää tehokkaampaa aluepolitiikkaa ja vähemmän byrokratiaa"