Kotimaa

Vielä on kesää jäljellä – etelässä ja lännessä lähipäivinä paikoin hellelukemia

Suureen osaan maata on odotettavissa poutasäätä.
Saara Lavi
Helleraja voi rikkoutua Etelä- ja Länsi-Suomessa tulevien päivien aikana.

Helleraja voi rikkoutua paikoitellen Etelä- ja Länsi-Suomessa tulevina päivinä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Suureen osaan maata on odotettavissa poutasäätä.

Päivystävä meteorologi Juha Jantunen Ilmatieteen laitokselta kertoo, että huomenna 25 astetta voi mennä rikki Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Myös maan keskiosassa päästään lähelle hellelukemia. Idässä lämpötilat jäävät 20 asteen tuntumaan.

Myös Lounais-Lapissa voidaan päästä yli 20 asteen, mutta Pohjois-Lapissa lämpötilat jäävät 10–15 asteeseen. Pohjois-Lappiin on myös luvattu kuurosateita.

Jantusen mukaan keskiviikkona sää jatkuu paljolti tiistain kaltaisena. Myös Pohjois-Lapissa lämpötilaa lähenee 20 asteen lukemia.

"Suuressa osassa maata päivän ylin lämpötila on kaksinumeroinen luku, joka alkaa kakkosella", Jantunen kertoo.

Loppuviikosta säähän on odotettavissa muutoksia. Jantusen mukaan perjantaina lännestä saapuu sadealue, joka vie lämpimimmät ilmat mennessään.

"Ei senkään jälkeen mitään kylmää vielä ole tiedossa. Viikonloppunakin on runsaan 20 asteen lämpötiloja", Jantunen kertoo.

Lue lisää

Vaalipäiväksi luvassa melko tyypillinen tammikuun keli – äänestämään kävellen menevän kannattaa laittaa nastakengät jalkaan

Tiet ovat nyt liukkaat lähes koko maassa – iljanteista ja kaljamista ei päästä aivan heti eroon

Liukas keli jatkuu Etelä-Suomessa, lounaassa varoitetaan voimakkaasta tuulesta

Yle uutiset: Koululaisbussi suistui liukkailla ojaan Himangan Hillilässä