Kotimaa

Ay-pomo Postin toimitusjohtajan päätöksestä luopua kahden kuukauden palkasta: "Miljoonan euron ansioista on helppo lohkaista"

Viime vuonna Heikki Malisen kokonaisansiot olivat viime vuonna yhteensä 987 764 euroa.
Jarkko Sirkiä
Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n puheenjohtaja korostaa, että kahden kuukauden palkasta luopuminen on täysin eri asia sen rinnalla, että kahden tuhannen euron palkoista vaaditaan säästötoimenpiteitä.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi aiemmin tänään, että Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen luopuu kahden kuukauden palkastaan. Malinen totesi tuolloin, ettei hänen päätöksensä sinänsä helpota muutoksen kohteena olevaa henkilöstöä.

Postin toimitusjohtajan kokonaispalkka vuonna 2018 oli 610 924 euroa joka pitää sisällään luontaisedut ja lomarahat. Varsinainen kuukausipalkka on 46 000 euroa kuukaudessa.

Viime vuonna Malisen kokonaisansiot olivat viime vuonna yhteensä 987 764 euroa. Näihin ansioihin lasketaan mukaan niin lyhyen kuin pitkän aikavälin kannustinpalkkiot. Lyhyen aikavälin bonus oli 82 607 euroa ja pitkän aikavälin kannustinpalkkio 294 234 euroa.

Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle, ettei häntä sinällään kiinnosta Heikki Malisen palkka.

"Miljoonan euron vuosiansioista on varmaan helppo lohkaista parin kuukauden palkka pois", Nieminen sanoo.

Puheenjohtaja korostaa, että kahden kuukauden palkasta luopuminen on täysin eri asia sen rinnalla, että kahden tuhannen euron palkoista vaaditaan säästötoimenpiteitä.

Malisen palkanalennusta Nieminen pitää keinona hiljentää palkka-asian ympärillä käytävä keskustelu.

"Eiköhän tämä ole jonkinlainen epätoivoinen vastaus julkiseen kohuun valtionyhtiöiden toimitusjohtajien palkoista", hän lisää.

Nieminen ei usko, että Malisen päätös luopua osasta palkkaansa lämmittää kovinkaan paljon monien Postin työntekijöiden mieltä.

"Heidän vuosiansionsa ovat jotain ihan muuta kuin Heikki Malisen vuosiansiot. He elävät hyvinkin pienillä tuloilla, ja kaikki menevät elämiseen."

Lue lisää:

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen luopuu kahden kuukauden palkastaan: "Oma harkittu päätökseni"

Posti: Valtaosa lähetyksistä toimitetaan normaalisti lakosta huolimatta

Lue lisää