Kotimaa

Kinnulalaisviljelijä hämmentyi, kun Postin asiakaspalvelu ohjasi kysymään paketin lähetysohjeita vastaanottajalta: "Eihän tämä toimi ollenkaan"

Postin mukaan kyseessä on mitä todennäköisimmin lähetys, jota ei olisi voitu jakaa vastaanottajan postilokeroon.
Jaana Kankaanpää
Postista kerrotaan, että vastaanottajan puhelinnumero kysytään lähettäjältä siksi, että lähetyksen saapumisesta lähtee saapumisilmoitus vastaanottajalla tekstiviestillä.

Kinnulalainen viljelijä Mika Tuikkanen hämmentyi, kun hän yritti muutama päivä sitten lähettää Raisiolle viljanäytettä ruissadostaan. Hämmennystä aiheutti se, että hänen tiedossaan olleen postilokero-osoitteen lisäksi onnistuneeseen lähetykseen olisi tarvittu vielä vastaanottajan puhelinnumero.

Tuikkanen kysyi asiasta Postin asiakaspalvelusta, josta häntä neuvottiin ottamaan yhteyttä vastaanottajaan eli tässä tapauksessa elintarvikeyhtiö Raisioon. Postin asiakaspalvelu pyysi ottamaan yhteyttä Raisioon siksi, että sieltä oli määrä ohjeistaa, kuinka paketti lähetetään.

Lopulta asia ratkesi niin, että Tuikkanen oli yhteydessä Raision laboranttiin.

"Jos ajatellaan, että minun pitäisi aina paketteja lähettäessäni tietää vastaanottajan kännykkänumero, niin eihän tämä toimi olleenkaan enää. Sehän on ihan mahdottomuus", Tuikkanen manaa.

Kummallisena Tuikkanen pitää tapausta myös siksi, ettei hän saanut pakettia lähtemään edes rahalla. Hän huomauttaa, ettei kaikilla suomalaisilla ole matkapuhelinta.

"Kyllähän tällaisten peruspalveluiden pitäisi toimia, jos ajatellaan vaikka jotain vanhuksia. Eivät he ole tottuneet käyttämään matkapuhelimia", hän lisää.

Aiemmin, kun viljelijä on lähettänyt paketteja, ei vastaavia ongelmia ole ollut.

Tuikkanen korostaa, että hän on kuitenkin saanut paikallisesta Postin palvelupisteestä hyvää palvelua. Sen sijaan toiminta Postin pääkonttorilla huolettaa.

"Asiamiesposteilta viedään pois oikeastaan kaikki työkalut, joilla he pystyisivät palvelemaan", hän suree.

Vuodessa viljelijä lähettää kaikkiaan noin kymmenen pakettia eri vastaanottajille.

Postin viestinnästä kommentoidaan Maaseudun Tulevaisuudelle, että tässä tapauksessa kyseessä on mitä todennäköisimmin lähetys, jota ei olisi voitu jakaa vastaanottajan postilokeroon. Tämän vuoksi asiakaspalvelusta ohjeistettiin sopimaan vastaanottajan kanssa lähetyksen toimitustavasta.

Postista kerrotaan, että vastaanottajan puhelinnumero kysytään lähettäjältä siksi, että lähetyksen saapumisesta lähtee saapumisilmoitus vastaanottajalla tekstiviestillä.

Lue lisää

Postin kuitattavia lähetyksiä ei pian enää saa maksutta kotiin: "Asiakkaita palvellaan tasapuolisesti"

Kelan postipaketti katosi matkalla Forssasta Tampereelle

Verkkokauppa sai pakettikuljetuksiin vipinää

Posti uskoo välttävänsä viimevuotiset pakettiruuhkat