Liikenneministeri Marin kertoo tänään suurista raideliikennehankkeista - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Liikenneministeri Marin kertoo tänään suurista raideliikennehankkeista

Hallitusohjelmaan on kirjattu kolme suurta rataverkon kehittämishanketta. Tärkeysjärjestykseen hallitusohjelma ei niitä aseta.
LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Liikenneministeri Sanna Marin (sd.) pitää tänään aiheesta tiedotustilaisuuden.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) pitää tänään tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoo suurten raideliikennehankkeiden edistämisestä.

Hallitusohjelmaan on kirjattu kolme suurta rataverkon kehittämishanketta. Ne ovat päärata ja sen laajennukset sekä Helsingistä länteen ja itään suuntautuvat ratahankkeet.

Nykyistä nopeampia raideyhteyksiä, "tunnin junaa", lobataan ja toivotaan innolla sekä Tampereen että Turun suunnalla.

Hallitusohjelma ei aseta hankkeita keskinäiseen tärkeysjärjestykseen. Suurissa ratahankkeissa eteneminen edellyttää, että niiden toteutuksesta ja rahoituksesta päästään sopimukseen valtion, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa.

Edellinen Juha Sipilän (kesk.) hallitus perusti isoja raidehankkeita varten emoyhtiön Pohjolan Rautatiet Oy:n tämän vuoden alussa. Varsinaisia hankeyhtiöitä ei kuitenkaan ehditty perustaa. Marin sanoi heinäkuussa toivovansa, että hankeyhtiöt saataisiin etenemään tämän vuoden puolella.

Hankkeiden hintalaput nousevat useisiin miljardeihin.

Lue lisää

Marinin suosio kantaa demareita

Pääministeri Marin puolustaa sovittua EU-rahoitusta

Pääministerin tiedotustilaisuus EU:n jättimäisestä tukipaketista

Vaikka EU:n maatalousbudjetti laskee, Suomen tukia ei leikata – Marin: "Kotimainen ruuantuotanto on meille aivan keskeinen kysymys"