LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Kotimaa

Liikenneministeri Marin kertoo tänään suurista raideliikennehankkeista

Hallitusohjelmaan on kirjattu kolme suurta rataverkon kehittämishanketta. Tärkeysjärjestykseen hallitusohjelma ei niitä aseta.
LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Liikenneministeri Sanna Marin (sd.) pitää tänään aiheesta tiedotustilaisuuden.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) pitää tänään tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoo suurten raideliikennehankkeiden edistämisestä.

Hallitusohjelmaan on kirjattu kolme suurta rataverkon kehittämishanketta. Ne ovat päärata ja sen laajennukset sekä Helsingistä länteen ja itään suuntautuvat ratahankkeet.

Nykyistä nopeampia raideyhteyksiä, "tunnin junaa", lobataan ja toivotaan innolla sekä Tampereen että Turun suunnalla.

Hallitusohjelma ei aseta hankkeita keskinäiseen tärkeysjärjestykseen. Suurissa ratahankkeissa eteneminen edellyttää, että niiden toteutuksesta ja rahoituksesta päästään sopimukseen valtion, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa.

Edellinen Juha Sipilän (kesk.) hallitus perusti isoja raidehankkeita varten emoyhtiön Pohjolan Rautatiet Oy:n tämän vuoden alussa. Varsinaisia hankeyhtiöitä ei kuitenkaan ehditty perustaa. Marin sanoi heinäkuussa toivovansa, että hankeyhtiöt saataisiin etenemään tämän vuoden puolella.

Hankkeiden hintalaput nousevat useisiin miljardeihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Virolainen raideyhtiö Operail aloittaa yhteistyön Suomen johtavien metsäteollisuuskonsernien kanssa – sopi 195 hakevaunun vuokraamisesta

Suomelle laaditaan valtakunnallinen uusi liikennesuunnitelma – "Infrahankkeista on puuttunut pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta"

Liikenneministeri Marin haluaa vähentää päästöjä maalla, merellä ja ilmassa – "ennakkoluulottomia toimia tarvitaan"