Kotimaa

Kauppalehti: Matkailuyrittäjä haastoi lannoiteyritys Soilfoodin oikeuteen – syyttää ympäristön pilaamisesta

Yrittäjä vaatii Vaasan hallinto-oikeutta kumoamaan Soilfoodille annetun luvan varastoida lannoitevalmisteita Forssassa sijaitsevalla Pulkin kentällä.
Ari Nakari
Valittajien mielestä Soilfoodin tuotteessa on kyse jätteestä, eikä valmiista tuotteesta. Kuvituskuva.

Forssalainen matkailuyrittäjä Veikko Mero on yhdessä kahden tilanomistajan kanssa haastanut lannoiteyritys Soilfoodin oikeuteen. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Lehden mukaan Mero ja tilanomistajat vaativat Vaasan hallinto-oikeutta kumoamaan Soilfoodille annetun luvan varastoida lannoitevalmisteita Forssassa sijaitsevalla Pulkin kentällä.

Valittajien mielestä Soilfoodin tuotteessa on kyse jätteestä, eikä valmiista tuotteesta. Heidän näkemyksensä mukaan tuotteen varastointi tai sen laitosmainen käsittely edellyttäisikin ympäristölupaa.

Matkailuyrittäjä Mero kokee, että Pulkin kentältä tulevat hajut tuottavat vakavaa haittaa hänen lomamökkiliiketoiminnalleen. Hän epäilee myös, että Soilfoodin lannoitevalmistekasat pilaavat pohjavesistöä.

Soilfoodin toimitusjohtaja Eljas Jokinen sanoo, ettei kyse ole jätteen varastoinnista, vaan varastoitava tuote on valmis käytettäväksi sellaisenaan. Lisäksi Jokinen korostaa, että kyse ei ole tuotantotoiminnasta vaan varastoinnista.

Meron mainitsemat hajuhaitat johtuvat Jokisen mukaan vinanssinsa, joka on hiivatuotannon sivuvirta. Tuota ainetta ei kuitenkaan hänen mukaansa ole enää alueella.

Kauppalehti: Yrittäjä syyttää Ilkka Herlinin Soilfood-lannoiteyritystä ympäristön pilaamisesta – Soilfood: Tämä on mustamaalauskampanja

Lue lisää