Kotimaa

Lähtisitkö mönkijäsafarille Hevonperseeseen? Hulvattomat paikannimet houkuttelivat Kuusamoon ennätysmäärän matkailijoita: "Moni halusi nähdä, miltä Mulkunputkula näyttää luonnossa"

Paikallinen matkailuyhdistys myi muun muassa "Persekoron puuhapäivä” ja ”Kadota itsesi Kiimakankaalle” -nimisiä matkapaketteja.
Jarno Limnell
Kuusamossa yhdistyvät upeat maisemat ja erikoiset paikannimet, kuten Pierusuo ja Paskaräme. Kuvassa retkeilijä Oulangan kansallispuiston Päähkänäkalliolla.

Ei nimi maisemaa pahenna. Sen osoittavat hullunkuriset paikannimet, jotka houkuttelivat tänä kesänä Kuusamoon ennätysmäärän matkailijoita, kertoo Ruka-Kuusamon Matkailu ry. Yöpymisten määrä kasvoi 15 prosenttia viime kesästä.

"Tämä on loistava saavutus, sillä olemme pitkään viestineet, että kolmen kansallispuiston Kuusamo on erinomainen kesälomakohde", iloitsee Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n markkinointipäällikkö Marja Mäenpää.

Kasvun taustalla on matkailuyhdistyksen tuhmilla paikannimillä ratsastanut kampanja.

Matkailuyhdistyksen pilke silmäkulmassa kokoamilla matkapaketeilla oli niinkin houkuttelevia nimiä kuin ”Kireitä siimoja Persesilmänlammella”, ”Persekoron puuhapäivä” ja ”Kadota itsesi Kiimakankaalle”.

Erikoisia nimiä on matkailuyhdistyksen mukaan Kuusamossa enemmän kuin missään muualla Suomessa. Rujoja nimiä on annettu aikoinaan erityisesti luontokohteille.

"Meillä on todellakin Suomen rumimmat paikannimet ja kauneimmat paikat. Pitkin kesää matkailijat kyselivät infosta, miten ruman nimisiin paikkoihin pääsee. Moni halusi nähdä, miltä vaikkapa Mulkunputkula näyttää luonnossa. Joihinkin paikkoihin järjestimme myös ohjattuja retkiä, kuten Mönkijäsafari Hevonperseeseen ja metsäjoogaretki Pierumäelle", Mäenpää kertoo.

Lue lisää