SAK osallistuu nuorten ilmastolakkoon – MTK jättää väliin - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

SAK osallistuu nuorten ilmastolakkoon – MTK jättää väliin

MTK:n toiminnanjohtajan mukaan järjestön jäsenet jatkavat ilmastotyötään pelloillaan ja metsissään.
Juho Leskinen
Eduskuntatalon portailla järjestettiin ilmastolakko edellisen kerran maaliskuussa.

SAK kertoi eilen tiistaina, että järjestö aikoo osallistua 27. syyskuuta järjestettävään nuorten ilmastolakkoon. Tähän liittyen SAK aikoo tarjota eduskuntatalon luona vegaanista hernekeittoa.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK sen sijaan jättää nuorten ilmastolakon väliin. MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi vakuuttaa, että vaikka MTK ei ilmastolakkoon osallistukaan, sen jäsenet jatkavat ilmastotyötään pelloillaan ja metsissään.

"Meidän puoleltamme parasta ilmastotyötä on, että pidämme peltomme ja metsämme mahdollisimman hyvässä kasvukunnossa. Se ei ehkä ole niin näkyvä, mutta paljon vaikuttavampi tapa toimia ilmastomuutoksen hillitsemiseksi", toiminnanjohtaja perustelee.

Lue lisää:

Koululaiset lakkoilevat ilmaston puolesta: "Ilmastolakkoon osallistuminen toteuttaa opetussuunnitelmaa"

Lue lisää

MTK:n Wallin: Lisätalousarvio ei vastaa Hetemäen raporttiin – "Koko valtakunnan toimintaedellytykset on unohdettu monelta osin"

MTK esittää jokaiselle koululaiselle 200 euron avustusta kotimaan matkailuun syyslomalla

MTK:sta eläköitynyt Antti Sahi sai kansainvälisen luottamustoimen: "Jos metsänomistajien näkökulma puuttuu, kukaan muu ei tuo sitä esille"

MTK: Kotimaan matkailussa miljardien mahdollisuus elvyttää taloutta – Visit Finlandin resursseja pitäisi suunnata väliaikaisesti kotimaan matkailuun