Lippu salkoon Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Lippu salkoon Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi

Sillanpää oli Suomen ensimmäinen ja koko Euroopan toinen ministeriksi valittu nainen.
LEHTIKUVA
Miina Sillanpää oli Suomen ensimmäinen ja koko Euroopan toinen ministeriksi valittu nainen.

Tänään Suomen liput nousevat salkoihin Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Sillanpää oli Suomen ensimmäinen ja koko Euroopan toinen ministeriksi valittu nainen.

Sisäministeriö on suositellut koko maahan liputusta nyt neljäntenä vuonna peräjälkeen. Ensimmäisen kerran liputuspäivä järjestettiin Sillanpään 150-vuotisjuhlavuoden vuoksi. Yhtenä aloitteentekijänä liputukselle oli Miina Sillanpään Seura.

Seuran tarkoituksena on verkkosivujensa mukaan jatkaa ja kehittää Sillanpään yhteiskunnallista toimintaa. Tämä tehdään muun muassa tuomalla esiin tämän päivän palvelutyön yhteiskunnallista merkitystä Suomessa.

Yhtä lailla seuran tavoitteena on edistää Sillanpään itsensä esille nostamia asioita ja arvoja. Näitä olivat aiemmin mainitun palvelutyön merkityksen lisäksi muun muassa yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo, naisten ja lasten asema, vanhusten asema, köyhyys ja huono-osaisuus sekä nuorten perheiden ja kotitalouksien asema.

Sillanpään syntymäpäivänä on Puolustusvoimien lippujuhla, joten liputus järjestetään 1. lokakuuta. Tuona päivänä vuonna 1906 tulivat voimaan valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki, jotka antoivat kansalaisille täydet poliittiset oikeudet. Seura pyrkii vakiinnuttamaan liputuspäivän.

Lue lisää

Suomi sai Marinista vahvan pääministerin

Tiedätkö, miksi lauantaina liputetaan? – Samasta syystä ei liputeta muissa maissa

Tänään liputetaan sodassa kaatuneiden muistoksi

Reijo Karhinen: "Suomalainen ruuantuottaja ansaitsee ehdottomasti oman liputuspäivän"