Kotimaa

Keskisuomalainen kaavailee lehtipainojen vähentämistä ja tehostamista

Konserni suunnittelee lehtipainojen määrän vähentämistä. Toteutuessaan suunnitelma johtaa Hämeenlinnan sanomalehtipainon sulkemiseen.
Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Keskisuomalaisella on tällä hetkellä kuusi sanomalehtipainoa kolmessa yhtiössä.

Mediakonserni Keskisuomalainen suunnittelee sanomalehtipainamisen uudelleenjärjestelyjä. Sen tytäryhtiö Hämeen Lehtipaino aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 22 henkilön osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen.

Konserni suunnittelee lehtipainojen määrän vähentämistä ja toiminnan tehostamista. Toteutuessaan suunnitelma johtaa Hämeenlinnan sanomalehtipainon sulkemiseen.

Keskisuomalaisella on tällä hetkellä kuusi sanomalehtipainoa kolmessa yhtiössä. Lehtisepät-yhtiön painot sijaitsevat Jyväskylässä, Pieksämäellä, Tuusulassa sekä Lahdessa, Hämeen Lehtipainon paino on Hämeenlinnassa ja Kaakon Viestinnän paino Kouvolassa.

Uudelleenjärjestelyllä tavoitellaan noin miljoonan euron tehostamishyötyjä, jotka toteutuisivat täysimääräisesti vuonna 2021.

Keskisuomalainen kuuluu STT:n omistajiin noin kuuden prosentin osuudella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

JSN antoi langettavat päätökset Keskisuomalaiselle ja Savon Sanomille – Kysymyksessä on mediaa puhuttanut Postin kantelu

Mitä ihmettä? Keskisuomalaisen tilaajat saavat lahjaksi kilokaupalla jauhelihaa ja Coca-Colaa

Koko Suomi ansaitsee poliitikkojen huomion