Kotimaa

HS: Migri vähentää väkeään, uhkana myös lomautukset

Migri on antanut henkilöstölleen varoituksen tilanteesta sisäisellä tiedotteella.
Migri on antanut henkilöstölleen varoituksen tilanteesta sisäisellä tiedotteella. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Maahanmuuttovirasto (Migri) vähentää jopa yli kymmenen prosenttia henkilöstöstään vuoden loppuun mennessä, kertoo Helsingin Sanomat. Uhkana ovat myös koko henkilöstöä koskevat lomautukset vielä ennen joulua.

Migri on antanut henkilöstölleen varoituksen tilanteesta sisäisellä tiedotteella.

Ylijohtaja Jaana Vuorion mukaan ketään ei irtisanota, vaan vähennykset hoidetaan jättämällä määräaikaisia työsuhteita jatkamatta. Vuorion mukaan määräaikaisia on nyt noin kolmesataa ja vuodenvaihteessa heitä täytyy olla reilut sata vähemmän.

Yt:t alkavat myöhemmin syksyllä, jos lomautukset ovat edessä.

Migrissä työskentelee tällä hetkellä yhteensä noin tuhat työntekijää. Vuorion mukaan vuodenvaihteessa määrän on oltava noin 900.

Lomautukset olisivat Migrin historiassa HS:n mukaan täysin poikkeuksellisia. Vuorion mukaan tilanne ei johdu huonosta taloudenpidosta.

"Meidän näkemyksemme ja valtiovarainministeriön näkemys siitä, millä me tulemme toimeen, eroavat suuresti", hän sanoo lehdelle.HS:n mukaan lomautukset tarkoittaisivat sitä, että kaikki palvelupisteet menisivät kiinni.

Migri saa tulonsa valtaosin valtion budjetista. Vuorion mukaan maahanmuuttoyksikön käsittelemien lupien maksutuloilla ei kyetä kattamaan toimintaa. Migri on hakenut vajeeseen lisärahoitusta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomeen palkattavien ulkomaisten asiantuntijoiden lupakäsittely jumittaa – Supercellin Paananen pitää tilannetta "katastrofina"

Kausityölupaa kannattaa hakea heti, kun työn alkamisaika tiedossa

Maahanmuuttovirasto on jäädyttänyt päätösten tekemisen afganistanilaisten turvapaikkahakemuksista