Kotimaa

Jättilehti toi kaikkien aikojen kävijäennätyksen myös MT:n verkkosivuille – joko sinäkin luit nämä jutut?

Viime viikolla MT.fi:ssä kiinnostivat muun muassa Maajussille morsian -ohjelman osallistujat, konehoroskoopit, susihavainnot ja tieliikennelaki.
Juho Leskinen
MT:n toimitus juhlisti ennätysviikkoa donitsikahvein Simonkadulla.

Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla vieraili viime viikolla yhteensä lähes 400 000 kävijää, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Viime aikoina tavanomainen viikkokävijämäärä on vaihdellut 250 000 ja 300 000 välillä. MT:n verkkosivujen kävijämäärä on kasvanut nopeasti neljän vuoden ajan. Vuoden 2015 alussa maaseuduntulevaisuus.fi:tä selaili viikoittain noin 50 000 kävijää.

MT:n kävijämäärälukuun ovat sisältyneet Ravinetti.fi:n kävijät siitä asti, kun MT:n kustantaja Viestilehdet Oy osti Ravinetin helmikuussa. Edellä mainitut kävijämääräarviot perustuvat Google Analyticsin seurantaan. Ohjelmisto mittaa sivustolla vierailleita eri laitteiden eri selaimia, joten todellinen sivustolla vierailleiden eri ihmisten määrä on jonkin verran matalampi kuin Google Analyticsin kävijäluku.

Yksi selitys MT:n viimeviikkoiselle lukijamäärälle verkossa on jättinumero, joka ilmestyi keskiviikkona 9.10.

Jättilehteä painettiin puoli miljoonaa kappaletta. MT:n tilaajien lisäksi lehden saivat metsänomistajat ja 400 000 "ylimääräistä" kotitaloutta eri puolilla maata.

Keskiviikosta alkaen myös verkkosivun kävijämäärät harppasivat reippaasti useaksi seuraavaksi päiväksi.

"Olen äärimmäisen tyytyväinen kävijämäärän kasvuun. Digitaalinen ympäristö on Maaseudun Tulevaisuudelle yhtä tärkeä kuin kaikille muillekin medioille, vaikka painettu lehtemmekin on yhä vahva, kuten viime viikon jättinumerokin osoitti. Pyrimme kasvamaan edelleen. Ennätys ei ole viimeinen, aiomme mennä tästä vielä yli", MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen sanoo.

Maaseudun Tulevaisuus on suunnilleen 30. suurin suomalainen verkkosivusto Fiamin eli Finnish Internet Audience Measurementin vertailussa. Sija vaihtelee kuukausittain.

Fiam julkaisee kuukausittaista suomalaisten verkkosivujen kävijätilastoa, jossa pyritään huomioimaan yhden käyttäjän eri laitteiden ja selainten käyttö. Elokuun aikana MT.fi:ssä vieraili Fiamin mukaan 737 725 kävijää.

MT:n luetuimmat verkkojutut viime viikolla:

Marjo muutti pois Vantaalta ja jätti työnsä asuakseen Maajussi-Tuomon kotitilalla, kummankin elämä muuttui vuodessa täysin – "Luovuin, mutta olen saanutkin"

Testaa, mikä on konehoroskooppisi: Kaksonen on herkästi innostuva pöyhin, härkä huolellinen kylvölannoitin

Lehdet: Susi raateli laitumella olleen vasikan, kahdeksan sutta ilmestyi pariskunnan pihaan

Uusi tieliikennelaki tuo muutoksia myös renkaanvaihtorutiineihin – näin ne muuttuvat

Kauko Röyhkä: ”Meidän täytyy päästä eroon ajattelusta, että asuntojen on oltava jatkuvasti isompia, autojen kalliimpia ja vaimojen kauniimpia"

Ahvenanmaalaiset metsästävät jahdeissaan 2 000 merimetsoa – "Haulikolla osuu varmasti 20–25 metristä, talkoojahdissa saadaan kerralla mahdollisimman monta lintua"

Koiraharrastajat: Luke rukkaa suden kanta-arvioita

Tilallinen avautuu luvattomista vierailijoista: "Millä oikeudella kukaan astuu toisen pihaan ja kotiin lupaa kysymättä?"

Energiatodistuksen puuttumisesta voi saada omakotitalossa 800 euron sakon

Miksi Itä-Suomeen ei rakenneta tuulivoimaa? Vastaus on Venäjä

Lue lisää

MT tavoittaa jo yli puoli miljoonaa suomalaista – vain digitaalisena sanomalehtensä lukee 1,7 miljoonaa suomalaista

Niksit arkeen: Näin lukijat käyttävät MT:n suuria sivuja keittiössä, askartelussa ja remonteissa

MT koetaan johtavaksi metsämediaksi – asema jatkanut vankistumistaan

Maaseudun Tulevaisuus etsii neljää uutta työntekijää: Paikka tarjolle kahdelle toimittajalle ja kahdelle tuottajalle