LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Kotimaa

HKScanin eläinkuljetuksesta somessa kirjoittanut nainen joutui oikeuteen – sai syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta

Päivityksen tehnyttä naista syytetään käräjäoikeudessa törkeästä kunnianloukkauksesta. Syyttäjä vaatii hänelle tuntuvaa sakkorangaistusta.
Petteri Kivimäki
Kuvituskuva.

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa on tällä viikolla käsitelty tapausta, joka liittyy viime lokakuussa Facebookissa julkaistuun lihayhtiö HKScanin eläinkuljetusta käsittelevään kirjoitukseen.

Päivityksen tehnyttä naista syytetään käräjäoikeudessa törkeästä kunnianloukkauksesta. Syyttäjä vaatii hänelle tuntuvaa sakkorangaistusta.

Haastehakemuksessa todetaan, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle. Nainen liitti kriittiseen päivitykseensä kuvan, jossa on ollut näkyvissä ja tunnistettavissa kuljetusliikkeen nimi.

Haastehakemuksessa nostetaan esiin myös se, että nainen ei ole millään tavoin pyrkinyt varmistumaan julkaisemansa kirjoituksen todenperäisyydestä.

Kirjoituksen kohteeksi joutunut kuljettaja ei vaadi vahingonkorvauksia syytetyltä.

Tuomio asiassa annetaan lokakuun lopulla.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tomi Repo kertoi aiemmin Maaseudun Tulevaisuudelle, että valittuun rikosnimikkeeseen vaikutti tapauksen osakseen saama suuri julkisuus.

Lue lisää:

Tutkinta päätökseen: HKScanin eläinkuljetusta koskevan somepäivityksen tekijää epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta – tapaus siirtyi syyttäjälle

Lenkkeilijä kuuli kovia ääniä HK Scanin tehtaan lastauslaiturilta – HK Scan: "Sikojen purkutilanteessa on toimittu asianmukaisesti"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näitä haluttaisiin Venäjälle lisää – suomalaishiehot ovat niin hyviä, että niiden osallistumista venäläisiin karjanäyttelyihin on rajoitettu

Älä pilaa pyhäinpäivän paistia – asiantuntija kertoo, mikä on paistin valmistamisessa yleisin virhe

HKScanin eläinkuljetuksesta somessa kirjoittanut nainen sai tuomion kunnianloukkauksesta – tuomittiin sakkoihin