Kotimaa

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Isot kunnittaiset erot vaikuttavat oppilaan mahdollisuuksiin ja kokemukseen siitä, pääseekö ongelmistaan juttelemaan ammattilaisen kanssa silloin, kun apua oikeasti tarvitsee nopeasti.
Opetusministeri Li Andersson. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) mukaan Suomen opiskelija- ja oppilashuollon ongelma on, että tilanteet vaihtelevat kunnittain ja oppilaitoksittain.

Jos puhutaan yksittäisistä kuraattoreista ja psykologeista, erot voivat olla 700–2 000 oppilasta per työntekijä tai 1–12 toimipistettä per työntekijä, Andersson sanoo Ylen Ykkösaamussa.

Andersson sanoo, että tämä vaikuttaa myös oppilaan kokemukseen siitä, pääseekö juttelemaan silloin kun apua oikeasti tarvitsee nopeasti. Tämän vaalikauden aikana peruskoulun ja toisen asteen oppilas- ja opiskelijahuollon resursseja lisätään 29 miljoonalla eurolla. Toisella asteella on tarkoitus ottaa käyttöön sitova mitoitus opiskelija- ja oppilashuoltoon.

Andersson ei kuitenkaan ota vielä kantaa siihen, millaisen mitoituksen pitäisi olla.

"Mitoituksia ei ole vielä päätetty. Ensin tehdään valmistelutyö, että mihin se pitää asettaa siten, että palveluntarjonta aidosti parantuu ja me käytetään 29 miljoonaa euroa parhaalla mahdollisella, tavalla", hän sanoo.

Anderssonin mukaan on kuitenkin tarkoitus, että sitova mitoitus tulee tällä hallituskaudella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vasemmistoliitto lähtee mukaan hallitukseen – ministerisalkut pysyvät ennallaan

Vasemmistoliiton Li Andersson ehdottaa: Valtio voisi maksaa polttomoottoriautojen muuttamisen etanoli- tai biokaasuautoksi lähes kokonaan yhden vuoden ajan

Li Andersson jatkaa odotetusti vasemmistoliiton keulassa