LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Kotimaa

Poliisi havaitsi ikävän ja vaarallisen ilmiön Kainuussa – kuljetusyritykset varoittelevat toisiaan viranomaisvalvonnasta

Poliisi pitää toimintaa moitittavana, ja muistuttaa, että se heikentää mahdollisuuksia puuttua esimerkiksi huonokuntoisiin ja ylikuormattuihin ajoneuvoihin.
Markku Vuorikari
Oulun poliisilaitos kertoo, että osa Kainuussa toimivista kuljetusyrityksistä nimittäin yrittää välttää viranomaisvalvonnan kertomalla asiasta muille kuljettajille. Kuvituskuva.

Poliisi on havainnut Kainuussa ikävän ja vaarallisen ilmiön. Oulun poliisilaitos kertoo, että osa Kainuussa toimivista kuljetusyrityksistä nimittäin yrittää välttää viranomaisvalvonnan kertomalla asiasta muille kuljettajille.

Poliisi pitää toimintaa moitittavana, ja muistuttaa, että tällainen toiminta heikentää poliisin mahdollisuuksia puuttua esimerkiksi huonokuntoisiin ja ylikuormattuihin ajoneuvoihin.

"Epäkuntoiset ajoneuvot vaarantavat kaikkien tienkäyttäjien liikenneturvallisuutta. Ylikuormat ovat osa harmaata taloutta, joka hankaloittaa lakia noudattavien yritysten mahdollisuutta toimia. Lisäksi ylikuormat rikkovat tiestöä", poliisi korostaa tiedotteessaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uudenmaan maakuntajohtaja vaatii Ylellä aluekehitysrahojen jakoperusteiden muuttamista: Rahaa idän ja pohjoisen sijaan etelään sekä länteen

Poliisi ohjeistaa marjastajia: "Tunnista omat voimasi, älä eksy maastopuvussa..."

Karhu valitsi melkoisen tapahtumapaikan hyökkäykselleen – tapahtuma tallentui kameraan