Poliisi havaitsi ikävän ja vaarallisen ilmiön Kainuussa – kuljetusyritykset varoittelevat toisiaan viranomaisvalvonnasta - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Poliisi havaitsi ikävän ja vaarallisen ilmiön Kainuussa – kuljetusyritykset varoittelevat toisiaan viranomaisvalvonnasta

Poliisi pitää toimintaa moitittavana, ja muistuttaa, että se heikentää mahdollisuuksia puuttua esimerkiksi huonokuntoisiin ja ylikuormattuihin ajoneuvoihin.
Markku Vuorikari
Oulun poliisilaitos kertoo, että osa Kainuussa toimivista kuljetusyrityksistä nimittäin yrittää välttää viranomaisvalvonnan kertomalla asiasta muille kuljettajille. Kuvituskuva.

Poliisi on havainnut Kainuussa ikävän ja vaarallisen ilmiön. Oulun poliisilaitos kertoo, että osa Kainuussa toimivista kuljetusyrityksistä nimittäin yrittää välttää viranomaisvalvonnan kertomalla asiasta muille kuljettajille.

Poliisi pitää toimintaa moitittavana, ja muistuttaa, että tällainen toiminta heikentää poliisin mahdollisuuksia puuttua esimerkiksi huonokuntoisiin ja ylikuormattuihin ajoneuvoihin.

"Epäkuntoiset ajoneuvot vaarantavat kaikkien tienkäyttäjien liikenneturvallisuutta. Ylikuormat ovat osa harmaata taloutta, joka hankaloittaa lakia noudattavien yritysten mahdollisuutta toimia. Lisäksi ylikuormat rikkovat tiestöä", poliisi korostaa tiedotteessaan.

Lue lisää

Kärsämäellä lopetettua sutta oli ammuttu muutama päivää aiemmin – poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena

THL: Yhdeksän suomalaista kuollut koronavirukseen – Kainuussa ensimmäiset vahvistetut tartunnat

Kainuussa ensimmäiset vahvistetut koronavirustartunnat – kumpikaan tartunnan saaneista ei tarvitse tässä vaiheessa sairaalahoitoa

Miehet ampuivat lokkeja tarkoituksenaan kouluttaa koiraa – poliisi tutkii eläinsuojelurikosta