Mikä viedään huutokaupassa käsistä? Kokenut meklari vinkkaa: "Koneet ja vempaimet ovat entistä halutumpia" - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Mikä viedään huutokaupassa käsistä? Kokenut meklari vinkkaa: "Koneet ja vempaimet ovat entistä halutumpia"

Lasitavarassa kannattaa katsoa tarkasti, mikä kelpaa huutokauppaan ja mikä on kirpputorille kuuluvaa tavaraa.
Jaana Kankaanpää
Huutokauppakeskus Turengin toimitusjohtaja-meklari Petri Vuorinen tietää, millaiset tavarat käyvät kaupaksi.

Millaista tavaraa huutokauppaan kannattaa tarjota myyntiin?

Petri Vuorisen mukaan Turengin huutokauppakeskus on erityisen kiinnostunut traktoreista, maatalouskoneista, kuorma-autoista, vanhoista autoista, mopoista ja moottoripyöristä.

"Ukot rakentavat niin sanottuja miesluolia, joihin kerätään esimerkiksi vanhoja autoja ja moottoripyöriä. Kaikenlaiset koneet ja vempaimet ovat entistä halutumpia, kuten etukauhalliset nelivetoiset traktorit", Vuorinen kertoo.

Militaria menee edelleen hyvin kaupaksi. Lasitavarassa kannattaa katsoa tarkasti, mikä kelpaa huutokauppaan ja mikä on kirpputorille kuuluvaa tavaraa. Design kiinnostaa aina.

"Poikkeuksellisen kauniit ja erikoiset huonekalut käyvät kaupaksi, mutta ruokapöytäryhmät ovat kokeneet inflaation. Antiikkipuolella barokin ja rokokoon kysyntä on heikompaa kuin ennen", Vuorinen kertoo.

Kirjat eivät ole yleensä arvokasta huutokauppatavaraa, mutta siinäkin on poikkeuksia. Edellisessä Turengin huutokaupassa kolme kirjaa myytiin 500 euron yhteishinnalla.

"Kysymyksessä oli ruotsinkielinen kirjasarja herraskartanoista 1800-luvun lopun Suomessa. Muutaman 1950-luvun Aku Ankan hinta nousi myös 200 euroon. 1970-luvun Aku Ankoista voi saada vain viisi euroa."

Kuolinpesistä paljastuu silloin tällöin yllättäviä helmia, joiden arvoa omaiset eivät heti hoksaa. Eräs nainen pyysi Vuorista katsomaan kuolleen veljensä tavaroita.

"Olimme katsoneet lähes koko huoneiston läpi ja sitten huomasimme, että ikkunalaudalla oli kukkia kuivumassa maljakossa. Myimme huutokaupassa Saara Hopean pantterimaljakon yli tuhannella eurolla."

Eräs rouva soitti 45-vuotiaana syöpään kuolleen poikansa lampuista ja muista tavaroista. Tallissa oli Scootacar-kääpiöauto, jonka poika oli tuonut jostain päin maailmaa kotiinsa.

"Pojan kaverit olivat valmiita ostamaan kääpiöauton rouvalta 3 000–4 000 eurolla. Minä kehotin laittamaan auton huutokauppaan, ja se myytiin jenkkeihin 23 000 eurolla", Vuorinen kertoo.

Petri Vuorisen mukaan Turengin huutokauppakeskus haluaa erikoistua jatkossa entistä enemmän "äijätavaroihin", koska erilaisia koneilla, kaivinkoneista lähtien, on kysyntää.

"Nyrkkisääntönä voi sanoa, että huutokauppaan sopiva esine on kaunis, arvokas, harvinainen ja hyväkuntoinen. Rompooli kannattaa viedä mieluummin kirppikselle."

Lue myös: Näin sujuu huutokauppa Turengissa – suomalainen äijä haluaa omin silmin nähdä, kuinka auto käy ja kolisee

Lue lisää

"Suomalainen äijä haluaa nähdä omin silmin, kuinka auto käy, kolisee ja mistä suunnasta öljy lentää” – näin lompakot aukeavat Turengin perinteisessä nuijahuutokaupassa

Itäautojen huutokauppa alkoi – ensimmäinen Lada myytiin 60 eurolla

Nämä ovat suomalaisten seksiasentojen inhokit ja suosikit – seksuaaliterapeutti selittää, mistä erot mieltymyksissä johtuvat

Vihreä teknologia ja vanha elinkeino törmäyskurssilla – akkuvalmistajat etsivät malmeja poronhoitoalueelta