Poliisi epäilee myös Nurmijärven toista koulupaloa tahallaan sytytetyksi – kunta lisää rankasti vartiointia kouluille - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Poliisi epäilee myös Nurmijärven toista koulupaloa tahallaan sytytetyksi – kunta lisää rankasti vartiointia kouluille

Poliisi pyytää molemmista paloista vihjeitä ja silminnäkijähavaintoja.
Palo sai alkunsa Perttulassa Valkjärven koululla aamuyöllä. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Poliisi epäilee kahta koulupaloa Nurmijärvellä tahallaan sytytetyiksi, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo. Poliisi tutkii sekä lauantaiaamuista Lepsämän koulun paloa että varhain maanantaina tapahtunutta Valkjärven koulun paloa törkeänä tuhotyönä.

Havaintoja paloihin liittyen voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295 413 636 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Nurmijärven kunta järjestää kaikille kouluillensa tehostetun vartioinnin kahden koulurakennuksen palon jälkeen, kertoo kunnan tilakeskuspäällikkö Ville Könönen STT:lle.

"Lisäämme rankasti vartiointia kiinteistöjemme ympärillä", Könönen sanoo.

Kunta kertoo lisänneensä vartiointia jo Lepsämän palon jälkeen. Maanantaista alkaen vartiointi järjestetään tehostettuna, minkä lisäksi kunta lisää yhteistyötään poliisin kanssa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Valkjärven koululle puoli neljän aikaan aamuyöstä. Koulu koostuu kahdesta rakennuksesta, joista maanantaina paloi lähes satavuotias hirsirakennus. Rakennus tuhoutui palossa käyttö- ja korjauskelvottomaksi, ja se menee kokonaan purkuun, paloesimies Jukka Paldanius kertoo STT:lle.

Sammutustöihin osallistui enimmillään lähes 20 pelastuslaitoksen yksikköä, Paldanius arvioi. Hän kertoi yhdeksän aikaan aamulla, että liekit on saatu sammumaan, mutta jälkiraivaustyöt jatkuvat pitkälle iltapäivään.

"Tässä on viisi ja puoli tuntia touhuttu, ja ainakin toinen mokoma on vielä edessä."

Pihapiirissä on toinen, uudempi rakennus, jossa on Könösen mukaan joitain luokkia ja liikuntasali. Palokunta sai tulen pidettyä hallinnassa niin, että sillä ei ollut leviämisvaaraa toiseen rakennukseen.

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

Valkjärven koulussa opetetaan vuosiluokkia 1–6 sekä esikoulua. Koulussa opiskelee 57 peruskoululaista ja yhdeksän esikoululaista, kertoo Nurmijärven sivistysjohtaja Tiina Hirvonen STT:lle.

Koulun oppilaiden ja esikoululaisten opetus järjestetään maanantaina Uotilan koululla. Tulevien päivien opetuspaikasta kunta tiedottaa maanantaina. Lasten huoltajat saavat lisätietoa Nurmijärven verkkosivuilta ja Wilma-palvelusta.

Opetuksen järjestämistä tuetaan ylimääräisellä henkilökunnalla.

"Opetusta pyritään järjestämään normaalilla tavalla", Hirvonen toteaa.

Aiemmin roihunneessa Lepsämän koulun palossa tuhoutui käyttökelvottomaksi noin kolmasosa uudesta puukoulusta, joka oli valmistunut vuonna 2002. Lepsämän ja Valkjärven koulut sijaitsevat ilmateitse vajaan viiden kilometrin päästä toisistaan.

Lue lisää

Lehdet: Navetta ja pihatto paloivat varhain torstaiaamuna Kouvolan Jaalassa

Stora Enson tehdasalueella Varkaudessa jatkuu energiapuukasojen jälkisammutus – palolla ei ole ollut vaikutusta tuotantoon

Tulipalo tuhosi pajarakennuksen katon Versowoodin sahalla Hankasalmella – "Muutaman sadan tuhannen euron vahingoista puhutaan"

Yle: Tulipalo Versowoodin sahalla Hankasalmella – hallirakennuksen katto on tulessa