Uutissuomalainen: Vihreän Langan kohtalo sinetöidään vasta puoluevaltuuskunnassa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Uutissuomalainen: Vihreän Langan kohtalo sinetöidään vasta puoluevaltuuskunnassa

Valtuuskunnan varapuheenjohtaja Riina Lumme ei pidä mahdottomana, että joku valtuuskunnan jäsenistä voi tuoda asian myös äänestykseen.
Vihreiden puoluehallitus päätti viime viikolla lopettaa Vihreän Langan rahoittamisen, mikä käytännössä tarkoittaa lehden lopettamista. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Puoluelehti Vihreän Langan lakkauttamisesta saatetaan äänestää vielä vihreiden puoluevaltuuskunnassa, kertoo Uutissuomalainen. Puoluevaltuuskunta on koolla marras-joulukuun vaihteessa.

Vihreiden puoluehallitus päätti viime viikolla lopettaa Vihreän Langan rahoittamisen, mikä käytännössä tarkoittaa lehden lopettamista. Päätös aiheutti runsaasti keskustelua ja arvostelua. Viimeksi maanantaina Politiikan toimittajien yhdistys kertoi olevansa huolissaan kehityksestä, joka näivettää puoluelehdistöä.

Vihreiden budjetista päättää viime kädessä 43-jäseninen puoluevaltuuskunta. Sen puheenjohtaja Silja Keränen ja varapuheenjohtaja Riina Lumme arvioivat Uutissuomalaiselle, että asia nousee kokouksessa varmasti esille. Lumme ei pidä mahdottomana, että joku valtuuskunnan jäsenistä voi tuoda asian myös äänestykseen.

Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen kertoi aiemmin STT:lle, että puoluehallituksessa päätös lehden rahoituksen lakkauttamisesta tehtiin yksimielisesti, vaikkakin "pitkän keskustelun jälkeen".

Lue myös: Vihreät päättänevät marraskuussa, kuinka jäsenviestintä hoidetaan – "ulkoistaminen ei ole esillä"

Maakuntalehdet käyvät eloonjäämiskamppailua

Lue lisää

Vihreät päättänevät marraskuussa, kuinka jäsenviestintä hoidetaan jatkossa – "Ulkoistamista viestintätoimistolle en ole valmistelemassa"

Vihreä Lanka loppuu vuodenvaihteessa – puolue ei enää rahoita

Vihreä Lanka: Vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää ei ole ehdolla eduskuntavaaleissa

Uutistausta: Kun vegaani kävi maitotilalla – sovittelujournalismia yli rajojen