Kotimaa

Tomi Lounema Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajaksi

Lounema on hoitanut huoltovarmuusasioita pitkään työ- ja elinkeinoministeriössä.
Lounema on toiminut työ- ja elinkeinoministeriössä vuodesta 2009 alkaen ja viimeksi ryhmäpäällikön ja kaupallisen neuvoksen tehtävässä.

Diplomi-insinööri Tomi Lounema on nimitetty Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa työnsä 11. marraskuuta tänä vuonna.

Lounema on toiminut työ- ja elinkeinoministeriössä vuodesta 2009 alkaen ja viimeksi ryhmäpäällikön ja kaupallisen neuvoksen tehtävässä. Tehtävässään hän on hoitanut huoltovarmuusasioita alusta saakka.

Ennen ministeriötä Lounema toimi Kuluttajavirastossa tuoteturvallisuusinsinöörinä, tuoteturvallisuuspäällikkönä, apulaisjohtajana ja johtajana vuosina 1999–2009.

Huoltovarmuuskeskuksen tehtävään haki määräajassa 59 henkilöä. Valtioneuvosto nimitti toimitusjohtajan työministeri Timo Harakan (sd.) esityksestä.

Huoltovarmuuskeskus on valtion laitos, jonka tehtävänä on "yhteiskunnan taloudellisten perustoimintojen turvaaminen vakavien häiriötilanteiden ja poikkeusolojen varalta".

Huoltovarmuuskeskus edistää valmiussuunnittelua yrityksissä, järjestöissä ja hallinnossa sekä hoitaa alan kansainvälistä yhteistyötä.

Yksi osa Huoltovarmuuskeskuksen tehtävistä on pitää yllä varmuusvarastoja ja teknisiä varajärjestelyjä. Esimerkiksi viljojen varmuusvarastoja ylläpidetään hallituksen määräämien ohjeiden mukaan.

Lue lisää

Huoltovarmuuskeskuksen asiantuntija listaa elintarvikealan yritysten suurimmat tietoturvariskit: Keskiössä kiristäminen ja hakkereiden satunnaishyökkäykset

Lännen Media: Huoltovarmuuskeskuksen varastoista puuttuu suomalaisia maskeja – syynä uupuvat sertifikaatit

Huoltovarmuus pidettävä mielessä

Ehtivätkö uudet tekniikat korvata turpeen ja kivihiilen alasajoa? Energiaomavaraisuus uhkaa heiketä, arvioi Huoltovarmuuskeskus