Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Kotimaa

Pihoissa liikkunut susi lopetettiin Joensuun Iiksenvaarassa poliisin päätöksellä – karkoitustoimet eivät tepsineet

Susi liikkui toistuvasti ihmisasutusten läheisyydessä ja aiheutti turvallisuusuhan ihmisille.
Timo Aalto
Lopetettu susi ei pelännyt ihmistä ja se lopetettiin poliisin päätöksellä. Kuvituskuva.

Asuttujen talojen pihoissa liikkunut susi on lopetettu tänään puoliltapäivin Joensuun Iiksenvaaran alueella, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Pihoissa liikkuneesta sudesta oli tehty useita ilmoituksia Joensuun Iiksenvaaran alueella lokakuun aikana. Poliisi teki karkotuspäätöksen suden karkottamisesta pois ihmisasutusten läheisyydestä.

Sutta oli kaksi kertaa yritetty karkottaa alueelta, mutta se palasi takaisin asutulle alueelle.

Poliisi teki päätöksen suden lopettamisesta, koska karkotustoimenpiteet eivät olleet riittäviä,

"Susi käyttäytyi lajille epätyypillisesti liikkuessaan toistuvasti ihmisasutusten läheisyydessä, eikä pelännyt ihmisiä tai ihmisen aiheuttamia ääniä", todetaan Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Suden käyttäytyminen ihmistä kohtaan oli pelotonta ja aiheutti alueen asukkaille poliisin mukaan turvallisuusuhan. Iiksenvaaran alueella on runsaasti asutusta ja siellä liikkuu myös lapsia.

Susi lopetettiin Suurriistavirka-avun (SRVA) toimesta. Lopetettu susi toimitetaan Elintarvikeviraston Eviran tutkittavaksi Ouluun.

Lue lisää

Joensuulaiset ovat huolissaan äänestystuloksesta – "Mitä jos perussuomalaiset saavat äänivyöryn?", kyseltiin vaaliteltoilla

Lähes 8 500 susihavaintokirjausta Tassu-järjestelmään – vuoden takaiseen verrattuna pari- ja laumahavaintojen yhteismäärä on kasvanut lähes tuhannella

Yksin kuljeksivia susia on liikkeellä ennätysmäärä hyvän pentutuoton seurauksena

"Rajat susikannan kasvulle", vaatii Metsästäjäliitto – susikannan selvä kasvu mahdollistaa kannanhoidollisen metsästyksen