UPM sai Raumalla yt-neuvottelut päätökseen – paperikone 2 suljetaan pysyvästi, henkilöstö vähenee 179:llä - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

UPM sai Raumalla yt-neuvottelut päätökseen – paperikone 2 suljetaan pysyvästi, henkilöstö vähenee 179:llä

Kahden jäljelle jäävän paperikoneen tuotanto jatkuu Raumalla normaalisti.
Paperirullia UPM:n Rauman tehtaalla. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

UPM sulkee Rauman paperikone 2:n pysyvästi keskiviikkona, yhtiö kertoi tiistaina. Henkilöstön vähennys on 179, joista vakinaisia on 159 ja määräaikaisia 20.

UPM ilmoitti jo syyskuun alussa suunnitelmistaan sulkea Rauman paperikone 2. Yhtiön mukaan sulkemisen seurauksena SC-paperin tuotantokapasiteetti vähenee 265  000 tonnilla vuosittain.

Kahden jäljelle jäävän paperikoneen tuotanto jatkuu Raumalla normaalisti.

"Viime viikot ovat olleet kaikille vaikeita. Meidän tulee kuitenkin turvata UPM:n paperiliiketoiminnan ja Rauman tehtaan tulevaisuuden kilpailukyky erittäin haastavassa markkinaympäristössämme graafisten paperien kysynnän laskiessa jatkuvasti", sanoo Anu Ahola, UPM Communication Papersin sanomalehti- ja vähittäiskauppapaperitoimintojen johtaja.

Hän mukaansa työntekijöille on yritetty löytää sosiaalisesti hyväksyttäviä ratkaisuja ja minimoimaan sulkemisen vaikutukset henkilöstölle.

"Neuvotteluprosessi oli rehellinen, avoin ja rakentava", hän sanoo.

Lue lisää

Metsäteollisuuden Jyrki Hollménia hirvittää koronan mahdollinen toinen aalto – eritoten painopaperin osalta

UPM kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä – korona iski painopapereihin ja nyt koneita suljetaan tai muunnetaan valmistamaan pakkausmateriaaleja

UPM:n painopaperit vajosivat tappiolle ensimmäisen kerran viiteen vuoteen – "tarrojen ja erikoispaperien kysyntä oli vahvaa ja tuloskehitys erinomaista"

UPM sulkee Jyväskylän vaneritehtaan heinäkuun lopussa – 147 henkilön työt loppuvat