LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Kotimaa

Jenni Haukiolle Kotiseutuliiton kultainen ansiomerkki - "Mahdollistaa korkeatasoisen kirjallisuuden monipuolisen ja moniäänisen esille tuomisen"

Merkki luovutettiin Haukiolle tänään Mäntyniemessä.
Matti Porre
Suomen Kotiseutuliiton kultaisen ansiomerkin luovutus Jenni Haukiolle. Haukion vieressä oikealla liiton puheenjohtaja Janne Vilkuna ja järjestöpäällikkö Liisa Lohtander. Haukion vasemmalla puolella toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, hallituksen puheenjohtaja Sampo Suihko ja viestintäpäällikkö Anna-Maija Halme. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia.

Jenni Haukiolle Kotiseutuliiton kultainen ansiomerkki paikallista identiteettiä ja kulttuuria esiin tuovasta työstä Turun kirjamessuilla

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Jenni Haukiolle liiton kultaisen ansiomerkin. Merkki luovutettiin Haukiolle Mäntyniemessä tänään.

Päätöksen ansiomerkin myöntämisestä teki liiton hallitus.

"Jenni Haukio johtaa Suomen vanhinta kirjamessutapahtumaa ja mahdollistaa työssään korkeatasoisen kirjallisuuden monipuolisen ja moniäänisen esille tuomisen. Hän on näkyvä kulttuurivaikuttaja ja itsekin kirjailija. Ohjelmajohtajana hän on ollut vuosittain yksi Kotiseutuliiton merkittävistä yhteistyökumppaneista, kun Kotiseutuliitto on edustettuna messujen toimikunnassa ja tuottaa messuille ohjelmaa", Kotiseutuliitto toteaa tiedotteessaan.

Kotiseutuliiton mukaan Haukion ideasta Turun kirjamessuilla toteutetut kunta-, maakunta- ja maateemat ovat tuoneet paikallisidentiteettiä ja kotiseutujen kulttuuriperintöä esille muutenkin kuin kirjallisuuden alalla. Hän on osoittanut arvostusta kotiseututyötä, paikallista kulttuuria ja kulttuuriperintötyötä, esimerkiksi kansallispukuperinnettä, kohtaan. Liitto nostaa myös esille, että Haukio on tuonut omaa kotiseutuaan esille myönteisellä tavalla, kuten muitakin.

Suomen Kotiseutuliitto on valtakunnallinen kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön keskusjärjestö sekä Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista. Liitto täytti tänä vuonna 70 vuotta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Terveisiä maataloustuottajalta

Kommentti: Jenni Haukion kuolema-puhe ihmetyttää tuottajia – eläin ei tunne huolta huomisesta

"Eläinten olot eivät parane tuomitsemalla" – Maitotilallinen keräsi vuorokaudessa yli tuhat nimeä, näin Jenni Haukio vastasi presidenttiparille laadittuun kirjeeseen