Leo-Pekka Tähti kelasi neljännen kerran MM-kultaa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Leo-Pekka Tähti kelasi neljännen kerran MM-kultaa

Samalla hän varmisti paikan Tokion paralympialaisiin.
LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Tähden voittoaika oli 13,97.

Leo-Pekka Tähti on voittanut parayleisurheilun T54-luokan MM-kultaa 100 metrin ratakelauksessa Dubaissa. MM-kulta on Tähden neljäs sadalla metrillä. Samalla hän varmisti paikan Tokion paralympialaisiin.

Tähden voittoaika oli 13,97. Toiseksi sijoittui kiinalainen Yang Liu ajalla 14,02 ja kolmanneksi meksikolainen Juan Pablo Cervantes Garcia (14,10).

Tähti lähti hallitsevana mestarina finaaliin suosikkina. Hän kelasi eilen välierissä kauden kärkiajan 13,83 ja kertoi lähtevänsä luottavaisena loppukilpailuun.

Tähden ykköshaastajaksi povattu australialainen Samuel Carter ja Kiinan Liu olivat lähdössä hyvin mukana, mutta Tähti kelasi heistä irti. Carter jäi neljänneksi ajalla 14,12.

Neljän maailmanmestaruuden lisäksi Tähti on voittanut neljä paralympiakultaa sadalla metrillä ja yhden 200 metrillä.

Lue lisää

Pohjois- ja Etelä-Karjalassa koronatartuntoja asukaslukuun nähden vähiten – lähes kolme neljästä tartunnasta Uudellamaalla

Unkari vahvistaa paimenkirjeiden lähettämisen maan poikkeustilajärjestelyjä kritisoineille – "tämä on hyvä hetki pyytää anteeksi"

Mustan miehen pidätyskuolemasta alkaneet mellakat levisivät ympäri Yhdysvaltoja

Aarre: Monet vanhoista rajamerkeistä ovat yhä käytössä – vuosisatojen mittaan rajalinjat ovat aiheuttaneet lukuisia riitoja