LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Kotimaa

Aluehallintovirasto keskeyttää osittain Pihlajalinnan Ikipihlaja Anne -hoivakodin toiminnan Sastamalassa

Avin mukaan hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi.
LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Avin mukaan Pihlajalinnan Sastamalassa toimivan Ikipihlaja Anne -hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti perjantaina keskeyttää osittain Pihlajalinnan Sastamalassa toimivan Ikipihlaja Anne -hoivakodin toiminnan. Avin mukaan hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi.

Toimintayksiköstä on vähennettävä asiakaspaikkoja 15:een ja toiminta keskitettävä ainoastaan alakertaan keskiviikkoon mennessä. Keskeyttämiselle asetettu siirtymäaika on avin mukaan asetettu asiakasturvallisuuden varmistamiseksi ja toimintayksiköstä pois siirtyvien asiakkaiden turvallisen siirtymisen takia.

Pihlajalinnan on avin mukaan kuitenkin välittömästi varmistettava, että toimintayksikössä tällä haavaa ja jatkossa asuvat asiakkaat saavat palvelutarpeidensa mukaisen hoidon ja hoivan jatkuvasti ympäri vuorokauden.

Keskeyttäminen on voimassa siihen asti, kunnes aluehallinto päättää toisin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavirasto keskeyttää yt-neuvottelunsa – lisämääräraha pelasti

KKV paljasti autokoulujen "alastoman hintakartellin" – esittää yhteensä 300 000 euron seuraamusmaksuja

Keski-ikäisellä naisella todettu tuhkarokko Hämeenlinnassa, keskussairaala neuvoo päivystyksessä asioineita tarkistamaan rokotussuojaansa