Kello 10 se selviää – Postin työkiistan osapuolet jättävät vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Kello 10 se selviää – Postin työkiistan osapuolet jättävät vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen

Osapuolet ottavat kantaa sekä 700:aa pakettilajittelijaa koskevaan ratkaisuun että sovintoesitykseen kokonaisuutena.
Pekka Fali
Postnordin palvelupisteessä Haaparannan ICA Maxissa on ollut tavallista vilkkaampaa Suomen Postin lakon vuoksi. Marjut Vanha palveli Tuula ja Pertti Aroa kun he lähettivät paketin Norjan Trondheimiin.

Postin työkiistan osapuolet antavat vastauksensa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan jättämään sovintoesitykseen tänään kello 10. Kiistan osapuolina ovat Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta.

Osapuolet ottavat kantaa sekä 700:aa pakettilajittelijaa koskevaan ratkaisuun että sovintoesitykseen kokonaisuutena. Mahdollisen sovun sisällöstä kerrotaan todennäköisesti vasta sen jälkeen, kun vastaukset Piekkalalle on jätetty.

Piekkala jätti sovintoesityksensä eilen illalla. Aiemmin päivällä Posti, Palta ja PAU hakivat sopua pakettilajittelijoiden tilanteeseen.

Ratkaisua pakettilajittelijoiden tilanteeseen hakivat alkuviikon aikana PAU, Posti, Palta, Teollisuusliitto ja Medialiitto. Eilen neuvotteluissa olivat siis mukana enää Posti, Palta ja PAU.

Sunnuntaina sekä Palta että PAU kertoivat, että ne olisivat voineet hyväksyä varsinaisen työehtosopimuksen, jos pakettilajittelijoita koskevaan kiistaan olisi saatu sopu. Työnantajien Medialiitto kuitenkin torppasi neljän selvityshenkilön ratkaisuehdotuksen, joten Postin umpisolmu jäi tuolloin avaamatta.

Suuri kanto kaskessa on ollut se, että 700 pakettilajittelijaa siirrettiin marraskuun alussa Teollisuusliiton ja Medialiiton väliseen työehtosopimukseen. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Posti siirsi pakettilajittelijoiden työsopimukset tytäryhtiöönsä Posti Palveluihin.

Lue lisää

Poliisi tutkii Postin nimissä tehtyjä ammattimaisia huijauksia – tiedossa yli 30 uhria

Posti: Kevennetty perjantaijakelu kestää vain elokuun loppuun asti

Hallintoneuvoston keskustajäsen Eeva Kalli yllättyi Postin hallituksen puheenjohtajan jakelukannasta: "Mitään päätöksiä ei ole tehty"

Postin hallituksen puheenjohtajan ennuste: Jakelupäivät harvenevat tulevaisuudessa