Kotimaa

Teknologiateollisuus: Valtakunnansovittelija on jättänyt sovintoehdotuksen Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton työkiistassa

Osapuolet antavat vastauksensa vielä tänään.
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on jättänyt sovintoehdotuksen Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisessä työkiistassa. LEHTIKUVA / Seppo Samuli

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on jättänyt sovintoehdotuksen Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisessä työkiistassa, valtakunnansovittelija kertoo. Osapuolet antavat vastauksensa vielä tänään, ja osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen.

Teknologiateollisuus kertoo verkkosivuillaan, että sovintoehdotus sisältää vain palkantarkistukset, sillä Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto pääsivät muista asioista yksimielisyyteen ennen sovittelua.

Kyseistä työehtosopimusta sovelletaan kaikkiaan noin 93 000 työntekijään.

Teollisuusliitto on uhannut ensi viikon maanantaina alkavilla lakoilla. Teollisuusliiton ilmoittaman lakonuhan piirissä on teknologiateollisuudessa noin 21 000 työntekijää.

"Mikäli lakko alkaisi, se aiheuttaisi erittäin suuret tuotantomenetykset. Lakonuhka koskee teollisuutta ja malmikaivoksia", Teknologiateollisuus sanoo verkkosivuillaan.

Myös Ammattiliitto Pro ja ylempien toimihenkilöiden YTN ovat uhanneet Teknologiateollisuuden jäsenyrityksiä lakoilla 9. joulukuuta alkaen. Nämä lakonuhat koskevat teollisuutta sekä suunnittelu- ja konsulttialaa.

Lue lisää

Teknologia-alan suurjärjestöt sopivat lyhennetystä lomautusmenettelystä: Kahden viikon sijaan riittää viiden päivän ilmoitusaika

Pakko on erinomainen kannustin

Sovintoehdotus hyväksytty – sahojen ja vaneritehtaiden lakko päättyy

Sahojen työtaistelutoimet yritetään saada päätökseen – mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoesitys