Halusiko citykettukin nähdä hallituskriisin? – Juoksi aamulla Aleksanterinkatua Senaatintorille päin aivan Helsingin ydinkeskustassa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Halusiko citykettukin nähdä hallituskriisin? – Juoksi aamulla Aleksanterinkatua Senaatintorille päin aivan Helsingin ydinkeskustassa

Lehtikuvan kuvaaja Heikki Saukkomaa ikuisti repolaisen Valtioneuvoston linnan liepeillä.
Kettu tuli Aleksanterinkatua idästä päin Senaatintorille ja poikkesi pikkukadulle, mutta palasi sieltä takaisin Aleksille. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Kun keskustan johto ja pääministeri Antti Rinne valmistautuivat tapaamiseen tiistaiaamuna Valtioneuvoston linnassa, harhaili samoille kulmille myös yksin liikkunut citykettu. Lehtikuvan kuvaaja Heikki Saukkomaa ikuisti eläimen, jonka kuva nousi heti somekansan suosioon.

Saukkomaa kertoo, että eläin nähtiin hieman ennen historiaan jäävän tapaamien alkua. Kettu tuli Aleksanterinkatua idästä päin Senaatintorille, poikkesi pikkukadulle, mutta palasi sieltä takaisin Aleksille.

"Sitten se juoksi kadun toiselle puolelle, juoksi ihan minun vierestäni ja jatkoi Senaatintorille päin", Saukkomaa kertoo.

Vaikka kettuja liikkuu silloin tällöin Helsingissä, ei Saukkomaa ole aiemmin nähnyt niitä ydinkeskustassa.

"Olen nähnyt kettuja jossakin kehä kakkosella ja joskus jossain lentokentän luona yöllä, mutta en kyllä ole ikinä nähnyt keskustassa tuolla lailla."

"Ensin ajattelin, että se on jänis, kun se tuli sieltä kaukaa, koska en voinut kuvitella, että se on kettu. Mutta kun se tuli lähemmäksi, niin sitten huomasin, että sen täytyy olla kettu kun ei se voi olla koirakaan. Se juoksi kuitenkin aika kovaa."

Hauskana yksityiskohtana Saukkomaa mainitsee sen, että kettu vaikutti vähän osaavan varoa autoja, kun se ylitti tien.

"Kettu katsoi ennen kuin se ylitti tien. Se oli sillä lailla varovainen. Mutta ehkä se oli kuitenkin hädissään, se liikkui aika kovaa koko ajan."

Lehtikuva on STT:n kuvabrändi. Saukkomaa on aikaisemminkin herättänyt huomiota myös eläinkuvilla, sillä hän kuvasi presidentti Sauli Niinistön sylissä hymyilleen Lennu-koiran pari vuotta sitten joulutervehdysten vastaanottotilaisuudessa.

Lue lisää

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari haluaa valjastaa diplomaatit vientityöhön – "Meillä on erinomaisia suurlähettiläitä tehtävään"

Kahdelle turkistarhalle iskettiin Kalajoella: tunkeutujat päästivät eläimiä irti, kymmeniä pentuja kuollut – Fifurin toiminnanjohtaja Marja Tiura: "Järjetön, rikollinen isku"

SDP:n Rinne: Koronan myötä aluekehitys Suomessa saattaa kääntyä tasapainoisemmaksi – "Maakuntiin tarvitaan lisää koulutuspaikkoja"