Antti Rinne valittiin vetämään hallitustunnusteluja - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Antti Rinne valittiin vetämään hallitustunnusteluja

Aikataulutavoitteena on nimittää uusi hallitus tiistaina.
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskunnan hississä SDP:n eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Eduskuntapuolueet ovat valinneet odotetusti SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen hallitustunnustelijaksi.

Rinteen mukaan vastaukset tunnustelijan kysymyksiin on oltava valmiina lauantaihin kello 16:een mennessä ja neuvottelut on määrä aloittaa sunnuntaina.

Tavoite on, että uusi hallitus nimitetään tiistaina.

Uuden hallituksen aloittamisella on kiire, koska esimerkiksi budjettilait halutaan valmiiksi ennen eduskunnan joulutaukoa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vakuuttaa, että pöytä on nyt puhdistettu hallitusneuvottelujen tieltä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kävi SDP:n eduskuntaryhmässä keskustelemassa tämän hetken ajatuksista keskustassa. Lindtman oli kutsunut Kurvisen paikalle.

"Keskustelussa oli vahva henki, että nyt rakennetaan luottamusta ja katsotaan eteenpäin", sanoi Lindtman keskustelun jälkeen medialle eduskunnassa.

Kurvinen kiitteli, että SDP:läiset kansanedustajat ottivat hänet ystävällisesti vastaan, vaikka puolueiden välejä on viime päivinä koeteltu.

"Olosuhteet huomioon ottaen keskustelu oli hyvinkin ymmärtävää ja asiallista, arvostan sitä tosi pitkälle. Minulle tuli vahva olo, että tämä viiden puolueen hallitus pystyy jatkamaan. Ruvetaan tekemään nyt töitä", Kurvinen sanoi.

Kurvisen mukaan keskustelussa nousi esiin, että puolueiden pitäisi miettiä toimintatapoja, jotta tällaiseen tilanteeseen ei enää koskaan jouduta.

Lue lisää

Keskusta, voisitteko jo palata normaaleiksi?

Marinin suosio kantaa demareita

"Miksi ei näy päätöksiä hajauttavan yhteiskunnan puolesta" — MTK:n puheenjohtajan syyttävä sormi osoittaa keskustaa

Saarikko tahtoo keskustan maakuntakeskuksiin ja lapsiperheiden luottopuolueeksi: "Kaikenlaista on yritetty mutta tekemisestä on puuttunut suunta, itsetunto ja ilo"