Kotimaa

Pikkupoika sai puukosta Citymarketissa Tampereella, poliisi tutkii tapon yrityksenä

Poika ei vahingoittunut, mutta isä sai lieviä vammoja
Turtolan Citymarketin pääovet Tampereella. Kaupassa tapahtui tänään puukotus, jossa mies yritti lyödä alle 10-vuotiasta poikaa ylävartaloon. LEHTIKUVA / MIKA KANERVA

Sisä-Suomen poliisi tutkii Tampereella Citymarketissa keskiviikkona iltapäivällä tapahtunutta puukotusta. Poliisin mukaan mies yritti lyödä alle 10-vuotiasta poikaa ylävartaloon kaksi kertaa, mutta pojan isä esti toisen iskun.

Poika ei vahingoittunut, mutta isä sai lieviä vammoja. Pojan talvitakki vaurioitui käyttökelvottomaksi.

Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalla. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi STT:lle keskiviikkona illalla, että tämän hetken tietojen mukaan epäilty ja pikkupoika eivät tunteneet toisiaan ennestään. Mitään motiivia tapahtuneelle ei ole poliisin tiedossa, ja epäiltyä kuullaan vasta torstaina. Asianomistajia kuultiin jo keskiviikkona.

Yllättäen alkanut hyökkäys tapahtui poliisin mukaan sisällä Turtolan Citymarketissa. Tarkkaa tapahtumapaikkaa Kinnunen ei kertonut. Aamulehden, Iltalehden ja Ilta-Sanomien tietojen mukaan teko tapahtui keittiövälineosastolla.

Sivulliset eivät Kinnusen mukaan olleet vaarassa eikä kauppaa tarvinnut evakuoida. Pojan isä ja toinen mies pitivät hyökkääjää kiinni poliisin tuloon asti.

"Isä sai estettyä toisen lyönnin ja taltutettua miestä sen verran, että siihen pääsi toinen vielä apuun", Kinnunen sanoi.

Kinnunen ei vielä ottanut kantaa siihen, millaisesta teräaseesta teossa on ollut kyse. Epäillyn mahdollista aiempaa rikostaustaa ei myöskään ollut vielä selvitetty. Aiemmin poliisi kertoi kiinni otetun olevan vuonna 1990 syntynyt tamperelaismies, joka ei ole ulkomaalaistaustainen.

Kinnusen mukaan vastaavia yllätyshyökkäyksiä tapahtuu "hyvin harvakseltaan".

Iltalehden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan välikohtaus sattui sisällä kaupan hyllyväleissä, ja paikalla oli useita 20–30-vuotiaita ihmisiä. Lisäksi paikalla oli lehden mukaan paljon pelastuslaitoksen ensihoitohenkilöstöä ja sosiaalipuolen työntekijöitä.

Aiemmin tänään useat mediat kertoivat, että Tampereella Turtolan Citymarketissa oli iltapäivällä huomiota herättävä poliisitehtävä. STT GRAFIIKKA / MATTI KIIPULA
Lue lisää

Mies yritti puukottaa erätarkastajaa ja ajoi jalan yli – käräjäoikeus langetti ehdollisen tuomion

Mielentilatutkimus kertoo: Turun puukottaja toimi täydessä ymmärryksessä

HS: Turun puukotuksesta epäilty määrätty mielentilatutkimukseen

Kaksi puukotti itseään eduskuntatalon edessä Helsingissä