Suomi hävisi Ruotsille MM-pronssiottelun – Suomi johti vielä ensimmäisen erän jälkeen - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Suomi hävisi Ruotsille MM-pronssiottelun – Suomi johti vielä ensimmäisen erän jälkeen

Suomen maalit tekivät Patrik Puistola ja Matias Maccelli.
Suomi johti peliä avauserän jälkeen vielä 2–1. LEHTIKUVA / Petr Sznapka

Suomi hävisi Ruotsille maalein 2–3 jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-pronssiottelun Ostravassa.

Suomi johti peliä 2–1 avauserän jälkeen, mutta Ruotsi hallitsi toista erää ja siirtyi 3–2-johtoon, joka piti loppuun asti. Vuosi sitten Suomi voitti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Kolmannen erän alussa Suomi joutui kahden miehen alivoimalle. Maccellin istuessa koukkaamisjäähyään sortui Suomi vielä vaihtovirheeseen, mutta Suomi kesti minuutin ja 15 sekuntia kahden miehen alivoimaa ilman takaiskuja. Ennen erän puoliväliä Suomi kesti vielä Antti Saarelan huitomisjäähyn ja loi jopa erinomaisen maalipaikan alivoimalla.

Erän puolivälissä Suomi pääsi ylivoimalle, kun Ruotsin Philip Broberg otti kiinni Kristian Tanuksen mailasta, mutta tasoitusta ei syntynyt. Viimeisen minuutin Suomi painosti ilman maalivahtia, mutta ei saanut tasoitusta runnottua.

Suomi meni 1–0-johtoon ajassa 8.22. Kim Nousiainen käänsi kiekon Ruotsin maalille, mistä se kääntyi Patrik Puistolan luistimen kautta maaliin. Pian tämän jälkeen Suomi pääsi ylivoimalle, joka muuttui pian tasavajaaksi ja alivoimaksi Nousiaisen otettua kaksiminuuttisen. Ylivoimalla Ruotsin Rasmus Sandin tasoitti pelin tarkalla laukauksellaan. Erän loppupuolella kumpikin joukkue pääsi vielä pelaamaan kaksiminuuttisen ylivoimalla, mutta maaleja ei syntynyt.

Erää oli jäljellä minuutti, kun Matias Maccelli laukoi Suomen 2–1-johtoon. Maccelli pääsi yksin läpi Ruotsin keskialueen harhasyötöstä.

Ruotsi otti pelin hallintaansa toisen erän edetessä ja tasoitti lukemat erän puolivälissä. Ruotsi ylitti pitkällä syötöllä keskialueen ja murtautui ylivoimahyökkäykseen. Suomen maalivahti Justus Annunen pysäytti Nils Höglanderin laukauksen, mutta ei saanut vangittua kiekkoa, johon polki ensimmäisenä Samuel Fagemo. Hän siirsi kiekon 2–2:een.

Vajaat kolme minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen Annusen takana, ja tällä kertaa Ruotsin osuma tuli halvalla. Linus Öberg sutaisi kiekon nollakulmasta maalin eteen, ja kiekko meni Annusen jalan kautta sisään. Toisen erän loppupuoli oli jäähyjen värittämää, ja Suomi sai Ruotsin johtomaalin jälkeen taas otteen pelistä.

Lue lisää

Jääkiekon Liiga suosittaa kasvomaskien käyttöä, fanitapaamiset jäissä

1990-luku oli jääkiekkokorttien kulta-aikaa – korttilaatikot täyttivät aikoinaan Masi Jukosen vaatekaapin lattiasta kattoon

Jääkonekuskista tuli NHL-pelin sankari

"Jos tiedän, että joku on homo, en varmasti jätä häntä sen takia valitsematta joukkueeseen", sanoo maajoukkuevalmentaja Jukka Jalonen