LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Kotimaa

Taksimatkan hinnaston täytyy näkyä taksin kyljessä tästä päivästä lähtien

Traficomin valtakunnallinen määräys koskee ennalta tilaamattomia, siis esimerkiksi taksitolpalla odotettavia takseja.
Nykyinen taksilaki tuli voimaan toissa vuoden heinäkuussa. Sitä ennen taksien hinnoittelu määräytyi yhtenäisten taksojen mukaan. LEHTIKUVA/AFP

Taksimatkan hinta tai hinnan määräytyminen tulee tästä päivästä alkaen ilmoittaa siten, että hintatiedot ovat luettavissa taksin ulkopuolelta jo ennen matkan alkua.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin valtakunnallinen määräys koskee ennalta tilaamattomia, siis esimerkiksi taksitolpalla odotettavia takseja. Ennakkoon tilattavat ja hankintasopimuksella ajavat taksit ovat määräyksen ulkopuolella.

Takseille tunnuksellisen keltamustan hinnaston tulee näkyä asiakkaalle auton oikealla puolella. Hinnaston koko, ulkoasu ja siinä käytetyt symbolit on tarkkaan määritetty.

Traficom pyrkii määräyksellään yhtenäistämään taksien hinnoitteluilmoituskäytäntöä. Uuden hinnastomääräyksen myötä taksien hintojen muodostumisesta tulee viraston mukaan selkeämpää ja ymmärrettävämpää.

Kiistelty nykyinen taksilaki tuli voimaan toissa vuoden heinäkuussa. Sitä ennen taksien hinnoittelu määräytyi yhtenäisten taksojen mukaan, jolloin oli hinnan puolesta yhdentekevää, mihin kyytiin nousi.

Lue lisää

Keskustan Kalli vaatii Kela-kyytien järjestämiseen uudistusta

Lukijalta: Helsingin rautatieaseman takseissa on "epärehellisiä, epäasiallisia ja jopa asiakkaille vaarallisia hämäräheikkejä"

Helsingin Rautatientorin taksiongelma ratkaistava

Kilpailu- ja kuluttajavirasto määräsi Hyvinkään alueen taksiyrittäjille uhkasakon kartellin vuoksi