Pitkän uran Kansallisteatterissa tehnyt näyttelijä Juha Muje on kuollut – viimeiseksi teatterityöksi jäi Turun kaupunginteatterissa esitetty Katoava maa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Pitkän uran Kansallisteatterissa tehnyt näyttelijä Juha Muje on kuollut – viimeiseksi teatterityöksi jäi Turun kaupunginteatterissa esitetty Katoava maa

Teatterin lisäksi Muje näytteli useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa.
Seppo Samuli
Juha Muje työskenteli Kansallisteatterissa vuodesta 1997 alkaen ja jäi eläkkeelle vuonna 2013.

Näyttelijä Juha Muje on kuollut 69-vuotiaana, kertoo Kansallisteatteri.

"Olemme hyvin surullisia Juha Mujeen poismenon johdosta ja otamme osaa omaisten syvään suruun. Hän oli pidetty työtoveri ja rakastettu näyttelijä", Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho sanoo tiedotteessa.

Muje työskenteli Kansallisteatterissa vuodesta 1997 alkaen ja jäi eläkkeelle vuonna 2013. Mujeen viimeiseksi teatterityöksi jäi Turun kaupunginteatterissa esitetty Katoava maa, jonka esityskausi kattoi viime vuoden.

Yksi hänen muistettavimmista rooleistaan teatterin lavalla oli Eero Seitsemän veljeksen kuuluisassa sovituksessa 1970-luvulla. Ritva Holmbergin sovittama ja Kalle Holmbergin ohjaama esitys sai ensi-iltansa joulukuussa 1972, ja sitä esitettiin kolmen vuoden ajan. Yleisradio myös taltioi esityksen.

Lisäksi Muje esiintyi uransa aikana muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa.

Television puolella Muje esiintyi esimerkiksi sketsiohjelmissa Tiikerihai ja Vesku Show. Lisäksi hän näytteli muun muassa Raid-televisiosarjassa ja -elokuvassa. Hän sai elokuvasta parhaan miessivuosan Jussi-palkinnon. Muje teki myös monia rooleja ääninäyttelijänä.

Muje sai Ida Aalberg -säätiön näyttelijäpalkinnon vuonna 2007. Hänen muistelmateoksensa Juha Muje – näyttämöllä ja kulisseissa ilmestyi vuonna 2017.

Lue lisää

Rahapeliongelmiin löydettävä ratkaisu

Millainen lienee arki koronan jälkeen?

Kielet vievät matkalle myös kotimaassa – eikä opiskelu vaadi luokkahuonetta tai oppikirjaa

"Rajaton luovuus on jokaisen oikeus" – Taidelaitos Haihatuksella on pitkät perinteet ja talkkarina australialainen kuvataiteilija