Lehdistön työehtosopimuksesta neuvottelutulos – kiky-tunnit pois myös lehdistössä - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Lehdistön työehtosopimuksesta neuvottelutulos – kiky-tunnit pois myös lehdistössä

Journalistiliiton puheenjohtajan mukaan liiton tavoitteet toteutuivat aika hyvin.
Kuvaajia ja toimittajia työssään eduskunnan lisärakennuksessa Helsingissä syyskuussa 2015. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Journalistiliiton ja Medialiiton lehdistöä koskevissa työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos, kertoo Journalistiliitto. Neuvottelutuloksen mukaan kiky-tunnit poistuvat myös lehdistössä. Palkankorotukset noudattelevat yleistä linjaa. Lomat säilyvät ennallaan.

Palkankorotukset ovat 3,3 prosenttia 28 kuukauden aikana. Lisäksi työnantaja saa oikeuden järjestää 7,5 tuntia paikallista koulutusta nykyisen työajan lisäksi.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kertoo, että liiton tavoitteet toteutuivat aika hyvin. Hänen mukaansa tärkeimmät tavoitteet olivat lomaoikeuden säilyminen, kiky-tuntien poisto ja palkankorotukset.

Työehtosopimuksen syntyminen vaatii vielä kummankin osapuolen päättävien elinten hyväksynnän. Journalistiliiton mukaan työehtosopimuksen tarkemmista yksityiskohdista kerrotaan sen jälkeen, kun sopimus on hyväksytty. Journalistiliiton valtuusto kutsutaan koolle ensi viikolla.

Medialiitto ei halua tässä vaiheessa kommentoida neuvottelutulosta mitenkään. Medialiiton hallitus on koolla loppuviikosta.

Lue lisää

Medialiiton Kangaskorpi EU-komission Yle-arviosta: "Yle on tärkeä toimija tiedonvälityksessä, mutta sen tehtävä ei ole tappaa tarjonnallaan muuta mediaa"

Ylen Merja Ylä-Anttila osasi odottaa komission ratkaisua: "Tällainen on mahdollisuus uudistua ja sitä kautta hakea uusia mahdollisuuksia – Ei auta kuule jäädä nyyhkimään ainakaan!"

Journalistiliitto vaatii tukea media-alan kriisiyrityksille: Erityisesti pieniä, mainostuloilla eläviä tiedotusvälineitä uhkaa kaatuminen

Journalistiliitto on valmis työtaisteluun