Huono ajokeli talvilomalaisten riesana viikonloppuna maan keski- ja pohjoisosissa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Huono ajokeli talvilomalaisten riesana viikonloppuna maan keski- ja pohjoisosissa

Viikonloppuna sää muuttuu sateiseksi ja tuuliseksi, kun laaja matalapaineen alue saapuu Pohjois-Atlantilta Suomeen. L
Talvilomien alku näkyy etenkin Helsingin ulosmenoteillä. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Talvilomalle matkaavia kiusaa viikonloppuna huono ajokeli maan keski- ja pohjoisosissa. Sunnuntaina ja maanantaina puolestaan esiintyy myrskypuuskia etenkin rannikolla ja maan keskivaiheilla, kertoo Ilmatieteen laitos.

Viikonloppuna sää muuttuu sateiseksi ja tuuliseksi, kun laaja matalapaineen alue saapuu Pohjois-Atlantilta Suomeen. Lauha lounainen virtaus voimistuu lauantaina ja tuo lumi- tai räntäsateita koko maahan.

Sunnuntaina saapuvaan syvään matalapaineeseen liittyvä sadealue tuo maan etelä- ja keskiosaan runsaasti vettä ja maan pohjois- ja itäosiin mahdollisesti toistakymmentä senttiä lunta. Tuuli puolestaan voimistuu Lapin eteläpuolella laajalti lähes myrskypuuskiksi. Tuulivahinkoja voi Ilmatieteen laitoksen mukaan esiintyä paikoin rannikoilla ja Pohjanmaalta Kainuuseen ulottuvalla alueella.

Viikonloppuna lämpötila etelässä on selvästi plussan puolella, ja Lapissakin pakkanen leudontuu sunnuntaina, jolloin lämpötila asettuu nollan ja viiden miinusasteen välille.

Talvilomakauden alku ei vielä näy merkittävinä liikennemäärien kasvuna, vaan kello 15:n aikaan Tampereen tieliikennekeskus kuvaili tilannetta normaaliksi perjantairuuhkaksi.

ITM Finlandin tieliikennekeskus on ennakoinut, että eniten liikennettä tänään on etenkin Helsingin ulosmenoteillä ja valtateillä 4 ja 5 aina Jyväskylään ja Mikkeliin asti.

Lue lisää

Seuraavaksi myrsky iskee Lounais-Suomeen – Aila tuivertaa hurjana, sähköt poikki yli 83 000 taloudesta

Animaatio: Näin illalla alkava Aila-myrsky rymistelee läpi Suomen

Iskeekö Suomeen keskiviikkona Hilla vai torstaina Aila Aapelin voimalla? Syysmyräkän nimi ratkeaa rajuilman ajankohdasta

Lämmin sää jatkuu viikonloppuna, mutta sadekuuroja riittää koko maahan