Kotimaa

Mäkäräinen ampui neljä ohi ja oli MM-kisojen pikamatkalla 40:s – "Oli vaikea elää olosuhteiden mukana"

Ladulla Kaisa Mäkäräinen oli viidenneksi nopein hiihtäjä, mutta hävisi puolisen minuuttia päivän nopeimmalle menijälle
Kaisa Mäkäräinen ampui yhteensä neljä sakkokierrosta ja hävisi MM-kultaa voittaneelle Norjan Marte Olsbu Röiselandille maalissa 1.34,9 minuuttia. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kaisa Mäkäräinen sijoittui parhaana suomalaisena naisten pikamatkan 40:nneksi, kun ampumahiihdon MM-kisoissa Anterselvassa kilpailtiin ensimmäinen henkilökohtainen matka.

Mäkäräinen ampui sekä makuu- että pystypaikalta kaksi ohilaukausta. Suomalaiskonkari hävisi MM-kultaa voittaneelle Norjan Marte Olsbu Röiselandille maalissa 1.34,9 minuuttia.

"Tänään oli haastava tuuli, minulle vielä hankalampi makuulla. Mielestäni ihan hyviä laukauksia, mutta oli vaikea elää olosuhteiden mukana", Mäkäräinen ruoti ampumatyöskentelyään Ylen haastattelussa.

Anterselvan korkea ilmanala tuottaa hiihtäjille haasteita niin hiihdossa kuin ammunnassakin. Myös torstaina sekaviestiin osallistunut Mäkäräinen kertoi saaneensa tuta haastavat olosuhteet.

"Oli todella hankala yö. Pitkä ilta ja yöllä oli aika levotonta elämää jaloissa ja päässä. Oli pakko nukkua vielä puolenpäivän aikaan puolen tunnin nokoset, että jaksan lähteä starttiin. Kisassa jalat tuntuivat kuitenkin ihan ok:lta."

Ladulla Mäkäräinen oli viidenneksi nopein hiihtäjä, mutta hävisi puolisen minuuttia päivän nopeimmalle menijälle, viidenneksi yltäneelle Saksan Denise Herrmannille.

Sunnuntaina kilpailtavaan takaa-ajoon Mäkäräinen lähtee etenkin ammunta mielessä.

"Takaa-ajosta tulee hyvä harjoitus. Yritetään saada koppia ammunnasta, että on jotain vielä tehtävissä loppukisojen osalta."

Mari Eder ampui viisi sakkokierrosta ja oli 68:s. Eder ampui makuupaikalta yhden ohilaukauksen, mutta pystypaikalla peräti neljä laukausta meni ohi.

Lue lisää

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen seitsemäs takaa-ajossa

Yhdeksän puhtaan ammuntapaikan putki katkesi – Mäkäräinen hopealle

Mäkäräinen voitti Sloveniassa maailmancupin pikakisan – uran 24. ykkössija

Ampumahiihtoliitto valitsi odotetun kuusikon MM-kisoihin, viesteihin kaivataan vielä lisää urheilijoita