Kotimaa

Syyttäjä vaatii hevostilaa pitäneille miehelle ja naiselle vankeusrangaistusta lukuisten koirien, lampaiden ja hevosten kaltoinkohtelusta

Syyttäjän mukaan kaksikko aiheutti tilan eläimille tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella tarpeetonta kärsimystä jättämällä eläimiä ilman vettä, ravintoa, suojaa ja tarpeellista hoitoa.
Syytetty mies myöntää laiminlyöneensä lampaiden hoitoa huolimattomuudesta, mutta kiistää muut rikokset. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Syyttäjä vaatii hevostilaa Konnevedellä Keski-Suomessa pitäneille miehelle ja naiselle vähintään ehdollista vankeusrangaistusta eläinten laiminlyönneistä.

Syyttäjän mukaan kaksikko aiheutti tilan eläimille tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella tarpeetonta kärsimystä jättämällä eläimiä ilman vettä, ravintoa, suojaa ja tarpeellista hoitoa. Tilalla oli syyttäjän mukaan enimmillään 37 koiraa, 92 lammasta ja noin 30 hevosta.

Syytetty mies myöntää laiminlyöneensä lampaiden hoitoa huolimattomuudesta, mutta kiistää muut rikokset. Nainen taas myöntää jättäneensä hevosia ja koiria osittain vaille tarpeellista hoitoa, mutta kiistää törkeimmät rikokset.

Lue lisää